3 entry daha
  • ghettolarda yaşayan siyah insanların hayatlarındaki acıyı,zorlukları,mücadeleyi,ve daha birçok öğesini çok gerçekçi ve cesur bir dille anlatan film.aslında çoğu insanın görmediği,göstermediği veya umursamadığı şeyleri gören,gösteren ve umursayan film.

    özetle çocukluktan arkadaş olan,zor şartlarda,uyuşturucu,şiddet ve ümitsizlik içinde doğan büyüyen küçük bir arkadaş grubunun acımasız hayata tutunuşunu,ya da tutunamayışını izliyoruz.

    şiddetle büyüyen ve şiddetle yaşayanlar,hayallerinin peşinden koşmak isteyen gençler,hayatını boş geçiren ümitsizler ve daha fazlası.hepsinin ortak özelliği ise boktan ve çıkış yolu olmayan bir hayatın tam ortasına saplanmış olmaları.

    amerikanın görmezden geldiği bu ghettoları, amerikanın bir güzel gözüne sokuyor bu film.ghettoları ve ırk ayrımıyla ilgili pek rahatsızlık duymayan devlet ve halka güzel bir ders verir nitelikte bir film kanımca.onlarla empati kurmanızı,anlamanızı ve en önemlisi düşünmenizi sağlıyor.

    neden?

    başrollerinde cuba gooding jr. , laurence fishburne , ice cube gibi isimleri barındıran.ve oyunculuk açısından bir hazine olan filmin yönetmenliğini de baby boy,higher learning,poetic justice,four brothers gibi isimlerden tanıdığımız john singleton üstlenmiş,çok da başarılı olmuş helal olsun.

    aklımda kalan quotelar ise şöyledir.

    keşke o zenci ölseydi, sokaklardan bir pislik daha azalırdı diyen siyahi polis memuruna ters bakışlarından sonra somethings wrong sorusuna...

    'somethings wrong?yeah.its just too bad that you dont know'

    neden siyahların yaşadığı fakir mahallelerinde her köşede bir alkol dükkanı ya da bir silah dükkanı var?bunu beverly hillste göremezsiniz.
    çünkü kendimizi öldürmemizi istiyorlar.

    'they want us to kill ourselves'

    ve kardeşi ölen kahramanlardan biri sabah televizyonu açtığını,ama ne kardeşi ne de ghetto olan bitenlere dair hiçbirşey görmediğini söylerken

    'either they don't know,don't show,or don't care'

    izlenmeli.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap