6 entry daha
  • türkiye'de geçerliliği olmayan, bilinçsiz tüketicileri, sektörde istediği gibi at koşturan turizm firmalarının kandırdığı sistem.

    yıllarca, neden yabancı turistlerin, yerli turistlerden daha ucuza konakladığı soruldu durdu. cevap o zamanlar hazırdı. yok efendim yabancılar aylar öncesinden rezervasyon yapıyorda, türkler son anda karar veriyorda v.s. v.s. çocukluğum böyle yalanlara inanmakla geçti. büyüdüm, tatile çıkmak istedim.

    almanya'da yaşayan akrabalar ile, onların türkiye'ye geliş tarihinde bir tatil ayarlayalım dedik. ben başladım mayıs-haziran gibi araştırmaya. fiyatlar uçuk çıktı. dedim ben gelemeyecem sanırım tatile. 1 haftalık tatil 500 euro civarı. tur şirketlerini arıyorum, oteli arıyorum yok. fiyatlar el yakıyor. ya dedi bizim burada daha ucuz vaatleri var, bir bakayım. sonradan benim 400-500 euro fiyat aldığım otellerde almanya üzerinden rezervasyon yaptırıp 200 euroya kaldık.

    2-3 sene geçti kendi kendime dedim benim izin günüm aşağı yokarı belli. eylül, ekim gibi bir dahaki yaz için başladım otel aramaya. hesapta erken rezervasyon yapacağız, türkler son anda karar veriyor, yabancılar neredeyse 1 sene öncesinden karar verip ucuza kalıyorlar ya! o otele sor, bu tur şirketine sor yok. nafile. herkes hepbir ağızdan, bir dahaki yaz dönemi fiyatlarımız belli değil önümüzdeki mart-nisan gibi belli olur o zaman arayın dediler. eee o zaman da, "neredeyse yaz geldi, fiyatlar pahalı" diyorsun!

    yani abilerim, ablalarım, bil hassa turizm şirketi çalışanları. türkiye' de erken rezervasyon bir uydurmaca bir aldatmaca. tur şirketi bir yazı asmış, "erken rezervasyon tarihlerimiz 15 mart-15 nisan arasındadır." ne yani 16 nisan olsa erken değil mi? 15 marttan öncesi de erken?

    sonuç olarak düdüklenmeye devam. amacımız tur operatörü veya otel sahibi olup, düdükleyenler arasına katılmak olmalı.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap