11 entry daha
  • "nükleerin geri dönüşümsüz olduğunu söyleyen yalan söylüyor. sadece yakıt çubukları bile uzun süre kullanılıp %90 oranında geri dönüşüm yapılabilir. bugün içip paketini çöpe attığınız meyve suyu kutusu bile %90 geri dönüşüm sağlamıyor."

    yakıt çubuğunun geri kalan %10'u ile seni aynı odaya koyalım ben de meyve kutusunun dönüşmeyen %10'u ile aynı odada kalayım. çıışta görüşürüz ve ben ikna olmuş olurum, tabi sen ve o odanın çevresinde yaşayan insanlar hala hayatta ise.

    yaza yaza bir adım yol alamadık.
    kuzey ülkelerinde ev ısınmasında bizden az doğal gaz harcar. otur bak niye diye? adamın ev yaparken duvar kalınlığı bizimkinin 3 katı. biz aşağıdaki komşunun veledinin sesiyle tv sesini senkronize ederiz göt
    müz donarak adamlar çıplak gezer evin içinde.
    bizim güneş enerjisinden faydalanma eşiğimiz dünyanın en geri ülkelerinden, ülkenin nerdeyse %40'ı verimli bir şekilde güneş enerjisiyle ısınma, elektirik ihtiyacını giderebilir.
    ama bunlar yerine ne yaparız, her yıl 2 milyon aileye kalitesiz kömür dağıtırız. 10 yılda maliyeti 17 milyar dolar. böl 2 milyon aileye. aile başına 8.500 dolar. o 8.500 dolarla hem adamın yalıtımını artırırsın (ortalama 1000 dolar) hem merkezi sistemini kurarsın (2500 dolar) kalan 5000 dolarla da hepsine güneş enerjisi aküsünü, kollektörlerini döşersin.
    maksat uzun vade ise uzun vade belli. maksat kamu kaynaklarını israf etmemekse etmemenin yöntemi belli

    ayrıca enerji tüketimi bir kültürdür. ben her ay 20 tl öderim elektriğe. bana benzer yaşam standartı olan insanlar 70-80 tl. adam dalga geçer naptın abi mum ışığında mı yaşıyorsun diye, sonra evine gidersin tüm elektrikli aletler stand by konumunda, evde olmadığı saatlerde modem açık, buzdolabını güneş alan yere koymuş, hiç bir ampulü ekonomik değil.

    elin almanı neden enerjiyi bu kadar harcıyoruz kışın evde tişörtle dolaşmak zorunda mıyız diye eşeğin kıçına iyice su kaçırıyor. heralde parasızlıktan kaynaklarının azlığından hesap etmiyorlar bunu.

    öfff sıkılıyorum bu büyük projeci zihniyetten artık sıkıklıyorum. minimal yaşamlar minimal tüketimler, minimal çözümler yerine koca koca dev projeler.

    ben bir gaz maskesi olmadığı için en alttaki işçisinden müdürüne kadar bir atıksu tesisinde 7 işçinin ölümüne 1 ay önce tanık olmuş insanken, nasıl güvenirim senin güvenlik anlayışına.
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap