8 entry daha
  • yazılmamış sanırım, odtü kimya bölümü hocalarından birisidir.

    akademik başarısı, bölüme gelinen ilk gün öğrenciler arasında bile kulaktan kulağa dolaşır. ancak malesef, slayt üzerinden ders anlatan üniversite hocasıdır kendisi. hem de dibine kadar. derslerde kaç kere baygınlık geçirme noktasına geldiğimi hatırlıyorum, not almak için didiniyordum çünkü. derslerini maksimum 3-4 kişi takip edebilir, dönemine göre iyi insanlarsa onlar da paylaşır zaten notlarını.

    aslında içten içe öğrenci yanlısı bir insan biliyorum* ama gözünü kırpmadan onlarca öğrenciyi harcamışlığı var bölüm tarihinde. özellikle 2013 yılında mezun olacaklar için. bilen bilir, chem361 ve chem362 bağlantılı derslerdir ve irregular dersler kalktığından beri herkesin içinde bir korku yaratmaktadır. son senesinde olup 361 dersinden geçemediği için 362yi de alamayıp, okulunu 1 sene uzatan o kadar çok öğrenci var ki şu an bölümde. bu arada curve 55 idi sanırım, en son 54 geçmişti galiba. yani standart dağılım olduğunu hesaba katarsak *90 kişinin yaklaşık yarısı kalmış oluyor. saim özkar'ın akşamları başını yastığa koyup nasıl uyuyabildiğini çok merak ediyorum.

    sınavlarında ne soracağı hiç belli olmaz. az çalışmış birisi, tesadüfen bildiği yerlerden çıktığı için yüksek bir not alabilirken harıl harıl çalışan insanların düşük notlar aldığı görülmüştür. önceki sınavlara benzer sorular sorarsa, sınav çıkışı 80 bekleyip 45 falan alabilirsiniz. tam tersi çok zor sorup beklenenden yüksek notlar verdiği de görülmüştür. sınavları* ışık hızında ertesi gün okur, metu onlinea koyar. bu arada dönem sonunda belki bir kişiye aa verir, ama çoğunlukla not vermeye ba'dan başlar*.

    bir de yıl olmuş 2013, saim hoca hala periyodik tablonun ezbere bilinmesini bekliyor. yapmayın hocam, akıl var mantık var. şunu acse şikayet etsek gelip bölümü kapatırlar yahu.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap