7 entry daha
  • gecen fairy diye bir deterjan markasinin reklamina denk geldim. denk falan gelmedim aslinda en az 10 kere izlemek zorunda kaldim. bu marka diyor ki fairy ile normal bir deterjandan 2 kat fazla tabak canak yikayabilirsiniz. ama gel gor ki reklam cok sacma.

    bir deney duzenegi kurmuslar. sira sira bir suru ozdes oldugu iddia edilen tabak. bir de iki sira yapmislar ki kontrollu deney olsun. bir siraya fairy dokuyorlar bir siraya da diger yavsak deterjan markasindan. iddia su; her tabaga esit miktarda detarjan dokerek hangisinin daha etkili oldugunu gorecegiz.

    her tabaga damla damla deterjan dokuyorlar. fairy her tabagi cillop gibi yaparken diger yavsak deterjan basta fairy gibiyken sonralarda neredeyse bir hic oluyor. boylece fairy'nin etkili oldugunu anliyoruz.

    ulan boyle sacma bir deney olabilir mi? esit miktarda dokuyorsan her seferde ayni etkiyi gostermesi lazim. hatta esit miktarda doktugun icin ayni zamanda bitmesi lazim deterjanlarin. tek farkin cozdukleri miktar olmasi lazim ama oyle degil. bizim yavsak detarjanin etkisi azaliyor nedense zamanla. kimyasal yapisi mi degisiyor lan bekleyince?

    yer mi bunu anadolu cocugu? ben yemedim valla. cok sacma.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap