8 entry daha
  • geçtiğimiz günlerde üzerinde uzun araştırmalar yaptığım kişi. neden ?

    camiden çıktık, akşam namazından sonra, caminin avlusunda sohbet ediliyor. bir ara muhabbet mürid mürşid muhabbetine geldi. ben ki en büyük mürşidin kur'an olduğuna inanmışlardan olarak, mürid mürşid durumlarına biraz tereddütlü bakarım. inanıp bir mürşide bağlanana sözüm olamaz lakin, ben uzağımdır bir mürşide bağlanmaya. her neyse, konu açıldı, bu evrenesoğlu'nun müridi olduğunu sonradan öğreneceğimiz bir hoca, bana neden böyle düşündüğümü sordu. ben de uzun bir izah ile efendice düşüncelerimi paylaştım.

    hocamız eğer bir mürşidim olmazsa, amellerimin boşa gideceğini söyledi. kur'an'ın neresinde bunun yazdığını sordum, bana iman ayetlerini okumaya başladı. imanımın tam olduğunu, soruma cevap vermesini nazikçe rica ettiğimde de, '' bildiğin gibi yap, cehennem kuyularından bir kuyuya gidersin'' dedi..

    ben dinimi biliyor olmama rağmen, bu söz içime çok oturdu. arkadaşlarım yanımda olmasalar belki ağlardım. zira bir müslüman ancak ve ancak kendisine kafir denilirse bu kadar şiddetli derecede kötü hisseder..

    ben yılmadım, hocayla ilmi konulara girdim çıktım. maksadım mürşidinin kim olduğunu öğrenmekti. bir aralık ağzından kaçırdı. iskender ali mihr, yani iskender evrenesoğlu, diye. ben de o günden sonra hummalı şekilde araştırdım bu zatı. hoca gerçekten müridliğinin hakkını vermiş dedim kendi kendime, zira bu zat da hocanın söylediklerinin aynını söylüyordu. menzil dergahında bulunan kimseler ise, bu zatın önceleri menzil'e bağlı bulunduğunu, sonra ayrıldığını söylüyorlar. allah-u alem.

    nihayetinde ben mürşidimle mutluyum halen, kur'an- ı azümüşşan ile..
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap