• amblin ile okula giremeyip amerikalilara kinetik dersi vermese de, universal studdyolariyla 7 senelik antlasma imzalayan spielberg un ses getiren biz de de "kamyon" ismi ile oynayan televiozyon filmi olduguna inanamadigimiz televizyon filmi.

    konu kisaca soyledir, pinto aracinda evine donme telasinda bir elemani surucusu bile belli olmayan bir kamyon taciz eder, soguk terler dokturur.ve fakat gotu atan ortadirek saban kahramanimiz bir turlu kimseye kamyonun varligini ispatlayamaz. deli damgasi yemektense yoluna devam eden hakramanimiz, yine kamyondan tacizi yer.

    karisinin telefonda kendisine "ay herif bana yiyecek gibi bakti bi bok yapmadin " demesi uzerine "ne edeyiom duello mu edeydim?" diyecek kadar pisirik(ya da medeni) olan kahramanimiz gittikce hayvan icgudulerine yenik duser, "basini sokmakla olmaz asil siki sokmak lazimdir" diyerek kamyonla asika tmaya baslar. kazanir da. kendine de hayret eder. ama kamyon u suren adami hic goremeyiz, kamyon kendisi mi gitmektedir, surucu mu manyaktir bilemeyiz, icimize bir kurt duser.

    spielberg un o donemler hastasi oldugu dolly in zoom out dolly out zoom in varyetiflerini, ayna/cam tribini bolca yansittigi bir eserdir.kamyondan tirsalaim diye takip modunda longshotlar kullanilmis kamyon araba mesafesi sifira indirgenmis, kamyonun yakin cekimlerinde wide angel lesn kullanilarak kamyon kenarlardan distort edilmistir.

    dikkat ettiyseniz ben de bu terimleri biliyorum denilerek delice artislik yapilmistir.
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap