• ankara'nın en lezzetli künefesini ve gaziantep katmeri'ni yapan usta ve onun dikmen sokullu mehmet paşa caddesi'ndeki küçük tatlıcı dükkanı..

    yeri çok kolay. dikmen caddesi'ndeki migrosun oradan sokullu'ya sapınca, yokuş aşağı üç yüz metre ileride solda, bilgi ilkokulu'nun tam karşısında, 180 numara. park yeri bol, etraf genellikle tenha. tertemiz bir mekan. kışın dükkanın içinde, yazın da önünde gölgede oturup tatlınızı yersiniz. üstüne de kaçak çay ikram ederler. gerçek bir aile işletmesi. karı-koca ve tatlı minik ikizleri her daim işin başında..

    tezgahın gerisinde erol usta. 40 yıldır angara'da yaşayan, ama gaziantepliliğinden gurur duyan biri. dev cüssesinden yemek ve tatlı yemeği çok sevdiği ve bunları çok ciddiye aldığı açıkça belli. zaten bütün entepliler böyledir. yemek için yaşarlar adeta. yemeği bu kadar ciddiye alan başka bir memleket daha yoktur kanımca. çeşitleri: muhteşem katmer, ankara'nın bir numaralı künefesi, her yerde bulunmaz nakışlı tel kadayıf, burmalı kadayıf ve içli köfte. yakında havuç dilimi ve baklava çeşitlerine de başlayacaklar.

    ankara'da adam gibi katmer yiyemediğim için (kimse bana çıkıp da, büyük kebapçıların fabrikasyon katmerlerinden bahsetmesin lütfen), yıllar sonra gerçek bir antep katmerini karşımda bulunca çok mutlu oldum: adeta hayalet gibi, neredeyse yok inceliğinde ipek gibi bir hamur, içinde kendi üretimleri bol kaymak, kararında şeker, üzerinde hepsini yemyeşil kapatırcasına bol miktarda boz antep fıstığı. fırında değil, yağda kızarmış, benim sevdiğim usul. fırında pişenler bana kuru gelir hep. şahane! dünyanın bütün gurme yemekleri gibi mideye oturmuyor, hafif ama çok ama çok lezzetli.. antep usulünce, sabah kahvaltısı olarak yemenizi tavsiye ederim. dükkan dokuzdan itibaren iş başı yapıyor, katmerle kahvaltı etmek hoşunuza gidecektir. yanında süt ya da çay..

    katmerden hızını alamayan künefeye merhaba der, ve çok iyi eder. iki kat çıtır kadayıfın arasında, iki cins bolca taze künefe peyniri ve tabii ki kaliteli bir sade yağ. şerbeti kıvam, pişirimi ideal, yemesi hafif. tatlıyla arası olmayanların bile hoşuna gideceğine adım gibi eminim. nerede her köşe başında karşımıza çıkan kötü künefe kopyaları, nerede bu.. daha iyisi ancak hatay'da ya da urfa'da olabilir. kesinlikle the best in town..

    diğer çeşitlerin tadına bakamadım, ama erol usta onlara da kefil. güler yüzünde, işini iyi yapan ustaların alçakgönüllü gururu.

    evime de uzak değil, daha ne isterim. erol usta'nın güzel muhabbeti de cabası. umarım ömrü uzun olur..
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap