11353 entry daha
  • cok sey soylenebilir de sadece su, rabia selamı yapan köpek gibi bir baslik aciliyor, hadi artik alisildi denilebilir, kimi cikar, yazarlarin gencligine, toyluguna filan verir -diyelim, hadi troll filan denir. tamam.

    sonra cikiliyor ayni basligin altina

    "sahibi otur deyince oturur, kalk deyince kalkar"

    diye bir sey yaziliyor yine denilebilir ki trolldur vesaire fakat bu, gunun en begenilenlerinde ilk ellide 13. siraya kadar cikiyor.

    simdi bunu, bu durumu nereye koyabilirsin ki?

    bu ifadelerin sahibi, bir bakiyorsunuz, bu ifadeleri ortaya koymadan daha dort gun once, sivas'ı yakanların mısır'da yananlar için üzülmesi basliginda

    "müslümanım deyip müslümanlığı lekeler. gereksizlerdir." yaziyor.

    bu ne demek biliyor musunuz? bunun ne anlama geldigini, burada ne soylendiginin farkinda misiniz?

    hayir, bu, bu durum, bu dusunce sekli, gercek. troll filan degil. adamlar bunu, bunlari, ciddi ciddi yaziyor ve onemli bir kesim insan da cikiyor, bunlari kabul ediyor. denilebilir ki anlik, duygusal bir tepki. degil. anlik tepki ile insan boyle bir sey yapmaz. anin sonucundan boyle bir sey ortaya cikmaz. cikti, kizdin, gozlerin karardi, yaptin, utanirsin, silersin, degistirirsin. yok ki boyle bir sey. anlik bir ofke ile insan, cikip boyle bir igrencligi, boyle bir soysuzlugu ve hayvanligi onaylayamaz. bastigin anda insanliktan cikiyorsun cunku. dinle, minle alakasi yok. yok yani. yok.

    bunun, bu dusunce seklinin, bu bakis acisinin, bu "mentalite"nin bahanesi yok ki. basinda hitler olsa ulkeyi yoneten yine yok. hicbir sekilde yok. cunku bu kafa ile sen, olabilecek en kotu varlik olmayi, dusunebilen, karar verebilen ve uygulayabilen bir varlik olarak, insani olmayani, insana yakismayani secmis oluyorsun. kim tarafindan, nasil oldurulmus olursa olsun, kani dokulmus, cani alinmis mazlumlarin, kanini eline surmus oluyorsun.

    bunu, bu olan biteni, "insan gencken heyecanli olur, genclige vermek lazim" gibi bazi dusunce sekilleri ile de kurtaramazsin. bunun genclikle, yaslilikla, delikanlilikla alakasi yok. boyle mi olunuyor "delikanli" bu cagda?

    utanc verici. baska hicbir sey degil.
16754 entry daha
hesabın var mı? giriş yap