28 entry daha
  • tipki 28 mayis 2013 taksim gezi parki direnisinde oldugu gibi, avrupa insan haklari sozlesmesi'ne, t.c. anayasasina ve cesitli kanunlara aykiri bir mudahale soz konusu oldu.
    polis mudahalesinin goruntulerini izleyenler, tekrar tekrar "yarin bunu cocuklariniza anlatabilecek misiniz?!" sorularinin sorulduguna tanik oldular.... o soruya yaniti ben vereyim:
    anlatamayacaklar..
    gayrikanuni emri uygulamamakla hukuken yukumlu olan polis memurlari, kendi halklarina, sivil insanlara karsi boyle saldirgan bir tutum takinmalarini ne cocuklarina anlatacaklar yuzleri kizarmadan, ne torunlarina.

    basbakan'in istanbul altunizade'deki villasinin onunde nobet bekleyen gencecik polis memuru, basbakanlik korumalarinin araciyla cevik kuvvet minibusunun ortasinda dikilirken kendisine selam veren mesai arkadasina "ben o tayyip'in ..." diye baslayip bir iki dakika surecek bicimde kufur ediyorsa; gezi direnisi sirasinda cevik kuvvet'in bahcesinde polis memurlari havaya ates ediyorsa; bilin ki ve bu hukumet artik denetim altinda tutmasi mumkun olmayan bir grotesk tablo yaratmistir ve o kontrol manyakligi, o otoriterlik tutkusu hukumetin karanlik yerleriyle ufak ufak tanismaya baslamistir.
    tayyip'in yonetim tarziyla, ulkenin bogazindaki celikbilek kavrayisiyla, dogrudan dogruya politik varolusuyla buyuk bir kirilma yasamasinin safagina gelip catmisiz demektir. ve bu kirilma yasandiginda, o polis memurlarinin hic biri gaz bombasiyla, tekmeyle saldirdiklari, basbakanlarinin dusman ilan ettigi halklarini isaret ederek cocuklarina gosteremeyecek, "buna ben tekme atmistim, sunun da suratina elimdeki tupu calkalaya calkalaya gaz siktim" diyemeyecek.

    tek dilegimiz, bu hukuksuzluk, diktatorluk garabetinin yerini alacak olan hukumetin yargiyi bagimsizlastirarak o polis memurlarini birer birer yargilatacak olmasi.
    eger ki bu olmazsa, o hukumet de kendi halkina karsi insanlik sucu islemis, hukuken mahkum olmasi gereken suclulari korumus olacagi icin hukumsuz olacaktir...
    hukumsuz hukumeti onunde sonunda ne yaparlar, cavusesku'dan cok iyi hatirliyoruz..

    ulkenin haline bak, kenan pasa sag olsun, avrupa insan haklari sozlesmesi uygulansin diye gelecek hukumetlere ayar vermek zorunda kaliyoruz.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap