5 entry daha
  • kendisinden çok var. ali ismail gibi ölenlerin yanında sakat bıraktıkları, gözünü çıkardıkları, hayatını kararttıkları pek çok fidan da mevcut.

    mevlüt ve diğerleri. bilmeliler ki anaların, babaların, kardeşlerin, sevgililerin, komşuların hattâ sadece insan olduğundan yananların ciğer sızısı birikir, birikir başka bir şeye dönüşür. bununla yaşanmaz. metafizik falan değil. hayatın tuhaf bir adaleti vardır..

    başkalarına yaşatılan cehennemle yaşanmaz. onun adı nefes almak - vermek olur sadece. yaşayan bir leş olduğunu bilerek devinmenin yazgısı ne ağırdır. yok durum bu değil vicdanın, insanlığın zerresi kalmamış psikopatlıksa söz konusu olan, o başka bir cinnet.

    bak mevlüt kendini kandıramazsın, ne kadar uğraşsan da bundan sıyrılamayacaksın. seni belki kollayacaklar, belki ergenekoncu - pkklı trampasından, açılımdan-sıçılımdan ya da dayandığın f tipi "adalet" mekanizmasının sunacağı başkaca yollardan faydalanıp güya yırtacaksın..

    fakat bir gün mutlaka mevlüt, birileri o ciğer yangınlarının, içi kıyılmış ana-sevgili kadınların gözyaşlarının, evladını yitirenlerin kavrulan ruhlarının hesabını birilerinden soracak.. hem senden hem seni besleyen, koruyan, azmettirenlerden. bir gün mutlaka..
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap