10 entry daha
  • kimden duydum ya da nerde okudum şimdi bilemiyorum, sesiyle ilgili şöyle bir benzetme hatırlıyorum; " köklü bir ağacın tınısını andırır sesi". çok sevmiştim bunu ki unutmamışım. hakikaten de değişik bir ses tonu vardır. temiz türkçe ve düzgün vurgulamaları da üstüne ekleyince ortaya iyi bir yorumcu çıkması kaçınılmaz oluyor elbette.

    bir bestecidir aslında, kendi bestelerini yorumlar, birçok yorumcuya da vermiştir şarkılarını. iyi de yapmıştır ama bazı söylediği türküleri ondan dinlemeyi hala çok severim. çalın davulları mesela. nerdeyse söylemeyen kalmamıştır bu güzelim rumeli türküsünü, lakin sesine o kadar yakışmış ve iyi söylemiş ki diğerlerinin arasından sıyrılabilmiş işte benim nazarımda. kendi bestelerine zaten diyecek bir şey yok. ah sensiz'in ise yeri başkadır ama bende, unutmadan eklemiş olayım.

    geçtiğimiz günlerde yeni albümü çıktı efkar isminde. ki zamanede albüm çıkartmak, çıkartabilmek az iş değildir. hatta deli işidir adeta. sırf bu yüzden bile kutlamaya, takdir edilmeye değer. albüme gelince; yine farklı bir tarzda olmuş düzenlemeler; ne fazla ne eksik enstrumanlarla şarkılara ve yorumcuya iyi eşlik etmiş, sevdim ben. böyle bir sadeliği oldum olası sevmişimdir zaten. hiçbir unsurun öne çıkmaması ama eser miktarda bütünlüğe katkı sağlaması benim de tercih ettiğim bir tarzdır. yer alan şarkıların künyesi şöyle;

    1 - değişir dünya
    söz ve müzik: alâaddin us
    2 - efkar
    söz ve müzik: alâaddin us
    3 - gidersin
    söz ve müzik: alâaddin us
    4 - habersizce
    söz ve müzik: alâaddin us
    5 - halikarnas caddesi
    söz: ikbal özen müzik: alâaddin us
    6 - alkollüyüm (leyla)
    söz ve müzik: alâaddin us
    7 - içi geçmiş solcu
    söz ve müzik: alâaddin us
    8 - gölgeler
    söz ve müzik: alâaddin us
    9 - eski liman
    söz ve müzik: alâaddin us

    şu aralar daha çok dinlediğim şarkı eski liman'dır. besteyi de yorumu da düzenlemeyi de bir bütün olarak sevdim bu şarkıda.
    yolu açık olsun üstadın ve albümünün. keşke şu işler deli işi olmaktan çıksa da nice güzel albümleri binbir zahmetlere girmeden yayınlayabilse memleketimde insanlar.
    kimbilir, o günler de gelir belki.
    belli mi olur.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap