102 entry daha
  • ekseriyetle götlü göbekli adamların, üzerlerine tuttukları takımın 15 yıl önceki formasını geçirip, birbirlerine bağırdıkları ve yuvarlak bir cisim ile garip hareketler içine girdikleri alana verilen isim.

    geçenlerde akşam vakti dolaşmak için çıktığımda kendimi halı saha kenarında buldum ve biraz izlemeye koyuldum. elbette brezilyalı estetiğinde bir salon futbolu resitali beklemiyordum ancak bu kadarını da zannetmiyordum.

    göbekli abilerden biri "beyler futbol oynuyoruz burada, kavgaya gerek yok" diyene kadar sergilenen şeyin futbol olduğundan bihaberdim. o ana kadar yanıma birisi gelse pekala izlediğimiz şeyin kriket olduğuna beni inandırabilirdi. belki biraz tartışırdık ama sonunda kesin ikna olurdum. çünkü bildiğim kadarıyla futbolda topa vurmanın bir amacı vardır. takım arkadaşına pas atmak, karşı kaleye gol atmak bunların en bilinenleridir. benim izlediğim şeyde ise sadece topa vuruluyordu. topun yönü, hızı zerre önemli değildi. kimin ayağına gelse sadece tepiyordu. bazen top havalanıyor iki kişi havaya doğru yükselirken içinden biri muhakkak; "hişşştt" , "cuvvk", "çıpss" gibi değişik sesler çıkarıyordu. biraz daha izledikten sonra bunun rakibin konsantrasyonunu bozmak için yapıldığını anladım. sahadaki kalabalığın hangi takımı temsil ettiğini anlamak da mümkün değildi. adlarından çıkarmak da olanaksızdı çünkü herkesin adı "beyler" idi.

    yerlerde yuvarlanmak ve tellere sarılmak yapmayı en sevdikleri işti.

    bu gariplik sürerken içlerinde biri "beyler fener'in maçı var bu kadar yeter hadi" dedi ve ardından sahayı terk ettiler. eminim hepsi akşam maçı büyük bir kibir ile izledi. futbolcuların oyunlarını, teknik direktörün de taktik ve teknik bilgisini yerden yere vurdular.
143 entry daha
hesabın var mı? giriş yap