183 entry daha
  • karşınıza çıkıp çıkmayacağını bilmeden hasretle geçen yıllar demektir. yıllar sonra beyhude bir bekleyiş olduğunu anlamak ve keşkelerle başlayan cümleler kurmaktır.

    aslında olması gereken doğru insanı beklemek değil, doğru insanı aramaktır. bunun için de yanlış insanlarla beraber olup, onların yanlış kişi olduğunu anlayarak ali ağaoğlu vari bu değil, bu değil, bu hiç değilmiş diyerek doğru insanı buluncaya kadar aramaya devam etmektir.

    aksi takdirde doğru insanı bekliyorum diyerek yalnızlığa mahkum olursunuz. hayatı hep eksik yaşarsınız, içinizde bir yerlerde hep bir mutsuzluk taşırsınız. yanlış kişiyle beraber olduğunu anlayıp ayrılan arkadaşlarınızı dinler lan benim hayatıma hiç yanlış kimse girmedi çünkü benim hayatıma kimse girmedi der ve hangimizin durumu daha vahim diye düşüncelere dalarsınız. kendinize itiraf edemeseniz de sizin durum çok daha kötüdür. çünkü o arkadaşınız artık ne istemediğini gayet iyi biliyor, bunu bizzat yaşayarak tecrübe etti ama sizin böyle bir tecrübeniz olmadığından doğru kişiyle karşılaşsanız dahi onun doğru kişi olup olmadığını anlayamama ihtimaliniz var. çünkü elinizde karşılaştırma yapacağınız veriler bulunmamaktadır.

    beklemek bir eylem değildir ve eğer doğru insanı arıyorsanız eylem kısmına geçiş yapmalısınız. unutmayın ki her arayan bulamayabilir ama bulanlar hep arayanlardan çıkmıştır.

    (bkz: terzi kendi söküğünü dikemez)
1747 entry daha
hesabın var mı? giriş yap