94 entry daha
  • isviçre tıp ve metafiziği bünyesinde toplamış bi tıpçı.. doktor.. psikiyatr..

    bi tek bende mi böyle bilmiyorum ama, jung bütün o sıkıcı akademisyenler arasında, farelerin nörotransmitter konsantrasyonlarının labratuarların yayınların arasında, acaip tatlı geliyor.. o yüzden doktor diyerek kendi çapımda adamcağızın ağırlığına katkıda bulunmak istedim..

    jung ve freud benim için vitrine koymalık kitaplarda adı geçen, entelektüel olma gayesindeki gençlerin masalarına meze olan adamlardan ötesi.. gerçekten öyleler.. benim için freud ne kadar gerçekçi ve katıysa jung, freudun acı gerçeklerinin üstüne yenmiş dondurmalı sütlaç gibi..

    jung kollektif bilinçaltı diyo ya, işte o an bütün yalnızlığım gidiveriyo.. "evet lan, yalnız değilim. hepimiz aynı boktanlığın içinde, aynı konjenital acılarla yaşamaya çabalıyoruz" diyorum kendi kendime.. insan o kadar dengesiz bi canlı türü ki, biricik olmak isterken , tek olmayı da kaldıramayacak kadar korkak..

    freud ne zaman, 0-6 yaş arası fiksasyonlara ve bunların muhtemel komplekslerine takılsa, jung ordan çıkıp "o kadar da kötü değil lan, babanı öldürmek istemiceksin anneni sikti diye raat ol, bunların hepsi aslında kaderin işi " diyo..

    ne freud ne jung psikiyatrist değiller işin şakası bi yana.. psikiyatrinin en baba konularını oluşturan şizofreni, kişilik bölünmeleri, bipolar kişilik bozukluğu, alzheimer vs. gibi tıbbi konulara dalmadan, insanın kendini tanımasının yollarını aramışlar yalnızca..

    freud mesela tıbbıyede adı geçen birisi değildir.. jung desen bilimcamiasında kaale bile almazlar adamı maalesef.. ikisi de, populer kültürün nemalandığı adamlar..

    freud onlarca kere ameliyat olmuş mesela gırtlak kanseri olduğu için, morfin alışkanlığı ordan yadigarmış, jung afrikada ilkel kabileleri incelemiş onların dillerini bile öğrenmiş.. kimse bilir mi bu yönlerini? hayır..

    freud seksomanyak bi analist, jung ise onunla kavga eden bi öğrenci.. kimsenin işine gelmiyo çünkü derinlemesine düşünmeye..

    freud dünyada en yanlış anlaşılan adam olmaya aday acılı bi hayat geçirmiş bir adam.. jung ise insan denen canlının zihninin karmaşıklığını çözemememiş topu, metafiziks el öğelere atmış ve somut gerçeklerin dünyası akademide itibar kaybetmiş bi adam..

    rüyalar, totemler, divanlar, bayan z.ler, kompleksler ve elde var yine kocaman bir sıfır..
814 entry daha
hesabın var mı? giriş yap