857 entry daha
  • düşünmeden edemiyorum, 2005-2007 yılları arasında dünya cep telefonu pazarının yüzde ellisini domine eden bir şirket, ki daha 90'larda dokunmatik ekranlı cihaz yapmışlıkları da olmasına rağmen, nasıl olur da geleceğin dokunmatik ekranda ve işletim sisteminde olacağını kavrayamaz.

    symbiandönemini, n95 ile(2007) zirvede kapatıp, sonrasında meego (2010 da n9 da (n900 de de bir türevi maemo vardı) ki işletim sistemi) benzeri dokunmatiğe uyumlu işletim sistemi ile devam etselerdi, her şey onlar için farklı olabilirdi. 2007 - 2010 arası 3 yıllık dönemde, ios ve android emeklemeyi bırakıp koşmaya başladığından, işletim sistemi yönünden kritik bu 3 yılı nokia'nın boşa geçirmesinin sonucu çok ağır oldu.

    hadi bunu geçtik, tarihi alt yapın var, n9 ile de işe yarar bir dizayn, özellik ve işletim sistemi (meego) uyumunu yakalamışsın; oradan yürüsene.

    belki de , işletim sistemlerinin abd; cihazlarında pasifik (abd, çin, kore, japonya, tayvan ) orijinli olması trendi karşısında, nokia ne yapsa sonu gelmişti.

    ne güzel telefonlarımızdın sen, ericsson ve nokia.
429 entry daha
hesabın var mı? giriş yap