164 entry daha
  • eskiden discman diye bir şey vardı*.. şimdi bunu mp3 player, telefon gibi türlü türlü cihazlara da uyarlayabilirsiniz. zamanında discman'e borçlu olduğumuz bu tekniği öğrenelim:

    istenen kopyalar bilgisayara ses kaydedicisi yöntemi ile kaydedilir. örneğin sözel bir sınav ise konu başlıkları ve çıkacak muhtemel konular parça parça ayrılır. gerçekten trackler şeklinde. sonra her konu yavaş yavaş, sanki hoca sınıfta size bir şey yazdırıyormuşcasına bilgisayara kaydedilir. burada gerekli cevaba hızlı ulaşmak için kısa kısa trackler şeklinde kaydetmek önemlidir.. daha sonra bir playlist yapılır.. artık her konunun yeri bellidir; ve cd'ye yazılır bu trackler.. okul gömleğinin içinden geçen tek kulaklıkla, eliniz kulağınızda dirsek masada olacak şekilde sanki "ulan hoca ne zor sormuş, bitirdi bizi" edasında bakışlar atarak güzel güzel dinlenir ses kayıtları ve yavaş yavaş sorular cevaplanır.

    tabi bu yöntemde ses kaydınızı yaparken yavaş yavaş okuduğunuz bütün kitabı çok güzel bir şekilde öğrenme ihtimaliniz de vardır.. kopya çekmeye gerek bile kalmayabilir. zahmetli bir yöntem olup günümüzde modası kaçmıştır..
96 entry daha
hesabın var mı? giriş yap