4 entry daha
  • adını bulamadıkça çıldırtan animelerdir. çocukluğumda tek kanallı tv döneminde izlediğim bir uzay gemisinde geçen, başka bir dünyadan gelmiş insan benzeri uzaylılarla yapılan bir savaşı konu alıyor.

    filmin sonunda bu uzaylı dediğimiz insanların aslında bizim büyük büyük torunlarımız olduğu anlaşılıyor. tabi kendileride farkında değil bu durumun. kendi gezegenlerinin okyanusları nükleer savaşlardan dolayı kızıla boyanmış ve anakaraları şekil değiştirdimiş ve geçen binlerce yıldan sonra zor koşullardan dolayı başka yaşanabilir yerleri istila etme girişiminde bulunmuşlar. solucan deliği veya bilmediğimiz bir durumdan dolayı zamanda yolculuk yapıp atalarının gezegenini farkında olmadan istilaya başlıyorlar ve kendi gezegenlerinin sonunu getirme fitilini yine bilmeden kendileri ateşliyor. bizi savunanlar arasında çeşitli cyborglar var. hatta birisi ağzında emzik olan bir robota binen bir bebe*.

    space battleship yamato 2199 kesinlikle değil. çocukluktan kalma bölük pörçük hafızayla anlatmaya çalıştım bazı şeyler zamanla zihnimde değişmiş olabilir. biri yardımcı olsun şu fani hayatımda bir kez daha izleyeyim şu animeyi.

    edit: sonunda bulundu. space warrior baldios adlı anime imiş. yardımlarından ve takdire şayan araştırma ruhundan dolayı mekanik saat sesi 'ne sonsuz tekşekkürler.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap