2 entry daha
  • zor olsa da mümkün olan olay. fakat bu olaya girişirken, başlarken çok detaylı bir şekilde planlama yapmak, disiplinli bir şekilde plana uymak, devam ettirmek gerekir. ayrıca bu olay bir tür yatırım sayılabileceği için para harcamaktan da çekinmemek lazım. örneğin beğendiğiniz, gözünüze hoş gelen lan bu benim blog'a çok güzel gider dediğiniz bir premium temayı satın almakta çekinmemek lazım.

    en önemli nokta ise sabırdır. bu olaylar öyle zart diye meyve vermiyorlar ne yazık ki. uzun döneme yayılan bir süreç. iyi bir strateji ile hızlandırılabilse de hemencecik sonuç almayı umarak hayal kırıklığına zemin hazırlamamak lazım. önemli olan takipçi ve hit sayılarını artırmak diyebilirim. bunun için de özellikle eğer ki diliniz varsa ingilizce bir blog açmanız çok iyi olacaktır. aynı zamanda türkiye içinde de takip edileyim istiyorsanız türkçe - ingilizce yazmak mantıklı olabilir. ama gerçekten de eğer ki ingilizceniz varsa bunu kullanın. çok daha hızlı ilerleyebilirsiniz. bunun nedenlerinden bir tanesi de ülkemizde ilgi alanınızla ilgili çok fazla takipçi bulamama ihtimaliniz. yani diyelim ki, tırmanış yapıyorsunuz ve gezginsiniz. bu olayı da bloglayarak yayınlıyorsunuz. ülkemizden toplayabileceğiniz takipçi sayısı eğer ki çok değişik içerikler sunmazsanız yeterli gelmeyebilir. ama aynı projeyi ingilizce olarak yürütürseniz dünya üzerindeki milyon tane tırmanış yapan meraklıya hitap etmiş olacaksınız.

    aynı şekilde siteye yatırım yapmak derken bir de şu var: eğer ki hakkında yazdığınız konularda rekabetçi bir ortam varsa o rekabette öne geçebilmek için çeşitli çalışmalar yapmanız gerekebilir. ama bana kalırsa web master forumlarında günlerinizi tüketecek, trade'den trade'e koşacak kadar olayın çizgisinden çıkmamaya dikkat etmek lazım. en önemli nokta yazmak. kaliteli, özgün ve ilgi çekici içerik yaratmak. bunu da aksatmadan düzenli bir şekilde devam ettirmek. ülkemiz örneklerine bakarsak bin tane siktiriboktan site aptal saptal içerikler yayınlayarak, ama bunu düzenli yaparak, seo'ya ıvıra zıvıra önem vererek, çöp içeriğe sahip olmasına rağmen çok pis hit elde edebiliyor. örneğin seksi resimleri için tıklayınız yayıncılığı hep hit artırmak adına yapılan bir şaklabanlık ama işe yarıyor denilebilir. bu gibi şeyler hit getirir ama bi boka yaramaz bir siteniz olur. bir yerden sonra sıkar, rutine dönüşür. yazdıklarınızı yazmak için başlarkenki şevkinizi bulamazsınız. saçma sapan içerikler üretmeye başlarsınız. o yüzden bence buna dikkat etmeli.

    son olarak güzel bir planlama ve üstüne düşmeyle yaklaşık bir yıl sonunda sizi mutlu edip heyecanlandıracak kadar para kazanacak hale getirebilme ihtimaliniz var blogunuzu.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap