6 entry daha
  • interpretasyon:
    2039 yılında dünya küresel ısınmanın doruk noktasıyla karşı karşıya kalmış, kutup buzullarının erimesiyle karaların büyük kısmı, kimyasal, biyolojik ve nükleer atıklarla büyük ölçüde kirlenmiş deniz tarafından yutulmuştur.(in the days when lands were few) biyosfer insan ırkına daha fazla yaşam desteği veremeyecek durumdadır. gönüllülerden oluşan gruplar, yüksek hıza ulaşabilecek şekilde tasarlanmış uzay gemileriyle gökyüzüne, samanyolu'nun* çeşitli noktalarına doğru havalanırlar (for many a lonely day sailed across the milky seas). ışık hızına yakın hızlarda günler boyunca seyreder ve dünya'da ardlarında bıraktıkları yakınlarını özlerler.
    2139 yılında bu gemilerden biri iyi haberlerle dünyaya geri döner. insan yaşamını destekleyebilecek nitelikte, temiz ve bozulmamış bir gezegen bulunmuştur (and they bring good news of a world so newly born). gemi mürettebatı yakınlarıyla buluşur, ancak tahmin ettikleri ve korktukları, ancak nasıl davranacaklarına dair fikirlerinin olmadığı durum başlarına gelmiştir. ışık hızına yakın hızda seyahat yüzünden gemi mürettebatının çevresinde zaman dünyaya göre oldukça yavaş akmış, ve kendilerine göre bir yıl geçmişken dünya yeni bir yüzyıla merhaba demiştir.
    mürettebattan bir gönüllü, karşısında ağlayan gözlere bakar, kızının annesine benzer gözleri, hasret içinde ölmüş eşinin gözyaşlarını akıtmaktadır.
    (your mother's eyes, from your eyes, cry to me.)

    daha mükemmelini görmedim. daha duygusalını dinlemedim. yıllar öncesinden bize bak sevgili freddie, ve gözyaşlarımızı hisset.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap