28 entry daha
  • ilginç bir film, değişik bir gelecek tasviri yapıyor ve bu açıdan da garip, mistik tarafı da var. filmin dünyasında teknolojinin çok ileri olduğunu özellikle filmin ana unsurunu oluşturan genetik teknoloji üzerinden vurgulanıyor ama onun dışında kalan unsurlarda aslında hayat 20. yüzyıl dünyasından pek de farklı değil (hatta sanki 1950'lerde gibi). bunun en uç örneğini de filmin sonunda görüyoruz, bütün o planları yapan, gelişmiş bilgisayarları kullanan astronotlar direk takım elbiseleri ile uzay gemisinin koltuklarındaki yerlerini alıyorlar. 1950'lerde sokaktaki amerikalının "gelecekte uzaya gitmenin ne kadar kolay olacağı" hakkındaki basit öngörüsüne ne kadar uygun!

    ve tabi aslında bütün bunlar, filmde teknolojinin neredeyse sadece genetik bilimi noktasından bir iple yukarı çekilmiş bir örtü gibi önde durması işte bu çizgi-romansı havayı yaratıyor. ve filme garip hayalsi bir hava da katıyor. ortamdaki diğer insanların robotsu yabancılıkları da buna katkıda bulunuyor sanırım.

    son olarak filmin sonunda adamımızın yıldızlara yakınlaşma konusundaki heyecanı bana* k-pax'ı hatırlattı, ifade etmeden geçemeyeceğim.
258 entry daha
hesabın var mı? giriş yap