4 entry daha
  • anap 8. olağan büyük kongresi'nde 711 delegenin oyunu alarak genel başkan seçilen nesrin nas, 1958 yılında kayseri bünyan'da doğdu.
    nas, istanbul nişantaşı kız lisesi'nde orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra marmara üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi iktisat-maliye bölümü'nden mezun oldu.

    nesrin nas, londra'da uluslararası ekonomi alanında yaptığı çalışmaların ardından, istanbul üniversitesi iktisat fakültesi'nde "iktisat doktoru" unvanını aldı.

    marmara üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan nas, dünya gazetesi ekonomi danışmanlığı, euromoney ve emerging markets'in bölge temsilciliği görevlerini üstlendi.

    ingiltere ve abd'de sermaye piyasaları, dünya ekonomisi, avrupa para birliği ve ekonomik değerleme konularında çeşitli eğitimler alan nas, daha sonra başbakanlık sermaye piyasası kurulu danışmanlığı görevine getirildi.

    1998 yılında anap istanbul il başkan yardımcılığı görevine seçilen nas, 1999 seçimlerinde istanbul milletvekili olarak tbmm'ye girdi. plan ve bütçe komisyonu, grup yönetim kurulu ve mkyk üyeliği ile 3. olağanüstü kongre'nin ardından genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

    halen finans-politik ve ekonomik yorumlar dergisi'nin yönetim kurulu başkanlığı'nı yapan nas, evli ve bir çocuk annesi.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap