121 entry daha
  • yaklaşık 2.5 ay kaldığım küçük avrupa birliği ülkesi.
    tabi ki birçok insan gibi benim de maltaya gidiş amacım dil eğitimi ve eş zamanlı olarak tatildi. bu konuda birçok insan çeşitli şeyler yazmış. bana da gitmeden önce sözlükte okuduklarım, forum sitelerinde okuduklarım çok tereddüt yaşattı. ama gidip gördükten sonra bazı şeylerin çok abartıldığını gözlemleme şansı buldum.

    öncelikli olarak oraya dil eğitimi için giden arkadaşlar için bir şeyler yazacağım. mutlu olup olmamak , verim alıp almamak tamamen size bağlı. orada oluşturacağınız ortam, seçeceğiniz arkadaşlar sizin dil eğitimindeki başarınızı etkileyecektir. ama şunu söylemeliyim ki malta da mutlu olmak istiyorsanız beklentilerinizi yüksek tutmayın. inanılmaz şekilde eğitim alacağım, sürekli yabancılarla takılıp dil öğreneceğim diye düşünmeyin çünkü ister istemez her ırk kendisi ile takılıyor ki bu da çok normal bir şey. önemli olan orada konuşmanızı geliştirmek istiyorsanız ortamınızda sürekli 2-3 farklı ülkeden insan olmalı ve ortak dil olarak ingilizceyi seçip onu konuşmanız. zaten böyle bir ortamda yanınızda türk olup türkçe konuşursanız insanlar bize saygı duy lütfen ingilizce diyorlar ki siz de karşınızdakilere aynısını söyleyebilirsiniz. kısacası beklentilerinizi yüksek tutmayın ve her şeyin sizde bittiğini unutmayın. malta da çok az bir verimle de dönebilirsiniz maksimum verim ve ingilizce öğrenme ile.

    malta hakkında yazacak olursak gece hayatı , ucuz alkol , yazın ortalama 19-25 yaş aralığında insanların çılgınlar gibi sabahlara kadar takıldığı paceville , gozo ve comino adlı denizi mükemmel olan 2 adası vs… çok büyük bir yer değil malta bu yüzden gideceğinizi yerler 2-3 hafta sonra tükenecek ve aynı yerleri tekrar etmeye başlayacaksınız. bu yüzden off buradan sıkıldım yine mi aynı yer demeyin çünkü mecbursunuz. ayrıca ister dil eğitimi ister tatil için gidecek olun maltaya maksimum 3 ay gelin. (bence 3 ay bile fazla ama 3 çoğu insana göre normal diye maksimum 3 diyorum.) halkı biraz kaba ve bağırarak konuşuyor gelebilir en başlarda ama daha sonra anlıyorsunuz ki insanlar orada bağırarak konuşuyor bu onların normal konuşmaları. ayrıca malta da 2 resmi dil var maltaca ve ingilizce herkes bu 2 dili bilir yalanına inanmayın. ingilizce bilme oranı bence %50 falandır. o yüzde 50’nin yarısı da çok kötü bir aksanla konuşuyorlar bu yüzden acentelerin yalanlarına inanmayın. çok sahtekar acenteler var. adama kaldığı yeri yurt , yurtkur mantığı ile yemek satan, satmaya çalışanlar var. birçoğu malta hakkında en ufak bilgileri yok sadece internetten okudukları ya da sağdan soldan duydukları ile konuşuyorlar. ayrıca orada bazı okuldaki türklerle karşılaştım %70 türk diyorlardı okulumuz. bu yüzden acentelere dikkat edin. size bazı okulları sürekli dayatıyor, sürekli oraya gitmenizi öneriyor dayatmaya çalışıyorsa o okullardan kaçın. çünkü onların amacı kendi komisyonları. her okul belli oranda ve seviyede komisyon veriyor bu yüzden iyi komisyon veren iyi okul bu adamlar için. o yüzden dikkat edin.
    şimdilik malta hakkında aklıma gelenler daha doğrusu aklımda kalanlar bunlar. özet geç diyenler için malta güzel bir yer. denizi, arkadaşlık ortamı, gece hayatı, insanları gerçekten güzel. dil eğitimi için yüksek beklentinizi olmazsa yine güzel bir yer. ayrıca maksimum 3 ay lafımı dikkate alın ve yazın gitmeye çalışın derim.
286 entry daha
hesabın var mı? giriş yap