112 entry daha
  • insan bu kadınla ilgili nereden yazmaya başlayacağını şaşırıyor. nereden baksan elinde kalıyor, atsan atılmıyor satsan satılmıyor...

    --- spoiler ---

    yaşadığı olaylar olsun, geçim sıkıntıları falan derken en başta fedakar anne ve evini çekip çeviren kadın olarak karşımıza çıkıyor. ancak olayların gidişatı olsun, bastırılmış duyguları falan diye giderken bir kadının nasıl dişi bir şeytana dönüştüğüne tanıklık ediyoruz. dikkat ederseniz, ted beneke piçiyle daha olaylar patlak vermeden bir şey yaşanmış yada yaşanmasına ramak kalmış. yani bu kadının içinde kesinlikle bir kevaşe yatıyor. walter walt reyizin kötülüğe doğru evriminde bu kadınında katkısı muazzam. kendince walt reyizden intikam almaya çalışmaları, paraya olan zaafı, yeri gelince öldür! diyerek walt reyizi azmettirmesi bu kadını izleyici açısından hedef tahtasına konmasına neden oluyor. özellikle jessie pinkman'ı öldürmelisin derken surat ifadesine dikkat edin o duygusuzluğa falan nasıl bir şeytan yatıyor içinde görün. tamam walter'ı savunsun demiyoruz ama resmen sürekli adamın arkasından iş çeviriyor. olaylar bu kadın yüzünden biraz da bu noktalara geldi. korkunç bir hırsı var. bir karar veremedi kısaca, ya tamamen içinde olacaktı yada dışında. ama kararsız kıvrak tutumları işlerin sarpa sarmasına neden oldu.

    üç noktada orospuluğunu tescilledi:

    -ted piçine hamileyken yaptığı dans,
    -kalemliği yere düşürüp dikkat çekme çabaları,
    - ve jessie pinkman ile yemek yerken aldattığını söylemesi.

    bunlara rağmen walt reyiz bu kadından ümidini kesmedi. (suç psikolojisinin de etkisiyle) ama artık ipler koptu... bakalım kendini narkotiğin kucağından nasıl kurtaracak. kesinlikle elinde fırsat olursa finalde walter'ı satacaktır.

    --- spoiler ---

    bu kadının yaşadığı psikolojiyi biraz daha iyi anlamak için;

    (bkz: travma sonrası stres bozukluğu)
3431 entry daha
hesabın var mı? giriş yap