4 entry daha
  • çağan ırmak'ın filmlerinde hikaye ve yönetmenlik kadar ilginç bir husus da cast seçimi bana göre. çağan ırmak sevdiği ve çalıştığı başarılı, tecrübeli,oyuncuların (hümeyra, çetin tekindor, şerife sezer, vs.) yanı sıra, o dönemlerde televizyonda veya tiyatroda kendini göstermiş isimleri alıp parlatmayı seviyor. bu isimlerin ortak noktaları ise ne kadar ünlü olurlarsa olsunlar çağan ırmak filminde oynayana değin, sinema ile değil televizyon veya tiyatro ile adlarını duyurmuş olmaları.

    örneğin mustafa hakkında her şey'de oynayan nejat işler. o ana değin sinema ile değil televizyon ile adını duyurmuş bir isimdi. kesinlikle başarısız veya ünsüz değildi, ama nejat işler o dönem popüler bir sinema oyuncusu olsa kesinlikle çağan ırmak onu seçmezdi.

    aynı şey babam ve oğlumda oynayan binnur kaya ve yetkin dikinciler için de geçerli. binnur kaya daha çok televizyondan yetkin dikinciler ise tiyatro projelerinden ön plana gelmiş bir isimdi. ama ikisinin de babam ve oğlumdan önce çarpıcı bir sinema projesi yoktu.

    cemal hünal de ıssız adam ve ulak filminde oynamadan önce asi dizisiyle epey parlamıştı.

    yiğit özşener de her zaman önplanda bir isimdi. ama özellikle ezel performansından sonra dedemin insanlarında yer buldu. ya da çağan ırmak'ın dikkatini çekti.

    çağlar çorumlu da tiyatro başarısıyla prensesin uykusunda başrolü aldı.

    ya da karanlıktakiler'deki rolüyle erdem akakçe. başarılı bir tiyatrocu ve oyuncu. ama filmlerde değil genelde televizyonda gördüğümüz bir isim.

    bu filmde de buna benzer bir cast oluşturmuş çağan ırmak. aras bulut iyinemli (öyle bir geçer zaman ki), aslı enver (kavak yelleri - suskunlar), deniz celiloğlu (kanıt ve tiyatro oyunu) gibi ön planda olan ama sinemada ön plana çıkmamış isimlerle sumru yavrucuk ve zuhal gencer erkaya gibi isimleri harmanlamış. gürkan uygun da aslında tam bir çağan ırmak seçimi. eminim ki gürkan uygun şu an hala kurtlar vadisinde oynuyor olsaydı bu filmin castında yer almazdı.
219 entry daha
hesabın var mı? giriş yap