7 entry daha
  • "yerel savunma komitelerinden 32 yaşındaki şadi ise korkunç iddialar ortaya atıyor. ordunun karşı saldırısı sırasında hafif yaralanan şadi, baluta köyüne girdikleri zaman, bir bebeğin başının ağaca asılı olduğunu görmüş. şadi ayrıca, bir kadının vücudunun kafasından ayaklarına kadar ikiye bölündüğüne, her parçanın ayrı bir elma ağacına asıldığına şahitlik etmiş. şadi bunları görünce, "vahşi şeyler yapma isteği duyduğunu" itiraf ediyor.

    düzenli ordudan ali de, baluta'daki ağaca asılı bebek kafasını doğruluyor. ali, 140 kişinin gömüldüğü iki tane toplu mezar bulduklarını, buradaki cesetlerin kurşunla değil, gırtlakları parçalanarak öldürülmüş olduklarını belirtiyor. ali, değişik yaşlardan 105 kişinin de kaçırıldığını söylüyor. ali, köyden kaçanların geri dönemediklerini, çünkü birçok evin yakıldığını ve bölgenin kullanılamaz hale geldiğini vurguluyor.

    guardian, askerlerin iddialarını bağımsız kaynaklarca doğrulayamadıklarını söylüyor. ancak bölgedeki "yerel aktivistler"den, hambuşiye, baluta ve diğer 5 köydeki kurbanların listesini elde etmiş durumda. bu listede 62 ölü, 60 kaçırılma ve 139 kayıp yer alıyor. ölülerin yaş aralığı 2 ila 90. katledilenlerin çoğunluğu kadın ve çocuk."

    link
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap