6 entry daha
  • şu şekildedir:

    * dizinin başrolünde mutlaka kaslı ve yakışıklı bir erkeği oynat. (tercihen kıvanç tatlıtuğ). bu kaslı erkeğin vücuduna dikkat çek. mesela hiç gereği yokken behlül'ü kıçında havluyla banyodan odasına yürüt. kuzey'in t-shirt değiştirmesini yakın planda izlet. ayrıca bu kaslı adama minimum 4 kız aşık olsun.

    * birbirine aşık karakterleri bölümlerce öpüştürme. milleti televizyon karşısında sex manyağı yap. "nolur öpüşsünler artık ya" şeklinde yalvartacak hale getir.

    * dizide en az bir holding ve bir yalı/konak benzeri ev olsun. bir grup insan mutlaka aşırı zengin olmalı, zaten türkiye'de fakirlik yok. ( örnekler: ziyagil holding, yaşaran holding, sinaner holding, avukat kadir'in konağı, tekinoğullarının dublex evi...)

    * hilal saral'sız iş yapma. gerekirse halihazırdaki yönetmeni gönder, bir şekilde o kadının diziye dahil olmasını sağla. zerrin tekindor'u da hikayenin bir yerine sıkıştır. ne versen oynuyor mübarek.

    * gerektiğinde haftada 4 dizi (eşittir 450 sayfa) yazabilecek psikopatlığa sahip ol.

    * dizilerinde kendi akrabalarını ve beslediğin hayvanları oynat. (kuzey güney'deki can, ece yörenç'in oğluydu. fatmagül'deki mehmet'se melek gençoğlu'nun kendi oğlu ya da bir hısmının oğluydu. ayrıca fatmagül'de diziye son bölümlerde dahil olan "lodos", ece hanımın köpeğiydi.)

    * 10 bölümlük hikayeyi 50 bölüme yay.

    * özgün şeyler yazma. zaten beceremiyorsun. onca kitap var, mutlaka aralarından iyi senaryo olacak birileri çıkar. oku çocuğum.

    * karakterler birbirlerinin telefonlarına her gün sesli mesaj bıraksın. çünkü söyleyeceğini bir şekilde söylemesi lazım; ama karşılıklı diyalog yazmaktansa böylesi daha ekonomik. hem de süre uzatıyor biliyon mu? biri gönderiyor, öteki en az 2 defa dinliyor filan.

    * başkarakterlerini en az bir kere cezaevine gönder.

    * karakterler birilerinin sırlarını kapıya kulak dayayarak öğrensin. yaratıcı olacağım diye uğraşma, yemezler.

    * dizinin sonunda kötü karakterler yüz felci geçirsin ve holdingleri batsın.

    * ve en önemlisi de karakterlerinin ebeveynlerinden biri ya da ikisi birden ölmüş yahut bunları terk etmiş olsun. (örnekler: fatmagül'ün suçu ne'de fatmagül, kerim ve rahmi; aşk-ı memnu'da bihter, behlül, nihal, bülent ve peyker; kuzey güney'de cemre ve banu; medcezir'de yaman[...])

    * artık hazırsın. ay yapım'a git, kadrolu işçisi olmaya hak kazan, şöhretin ve zenginliğin büyülü dünyasına emin adımlarla gir.

    * unutma, her şey para için. sanat falan boş iş.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap