1421 entry daha
  • 2.0 sürümünden beri kullandığım internete çıkış kapım. diğer tarayıcıların da iyi yönleri olmasına rağmen bırakmayı düşünmedim. alışkanlık haline geldi.

    chrome'un soğuk açılış performansı gayet hızlı. yalnız güçlü bir pc'niz varsa tarayıcılar arasında çok bir fark olmuyor. internet explorer 8 dahi kullanıldığında kabul edilebilir bir web performansı verebiliyor. 6 çekirdekli işlemcili, ssd'li pc'de firefox'un soğuk açılışı da çabuk oluyor.

    firefox'un en sevdiğim özelliklerinden biri sınırsıza yakın özelleştirilebilmesidir. menülerin yazılarını dahi değiştirebilmek mümkün. öyle bir ayarlama yaparsınız ki dışarıdan ekrana bakan birisi firefox olduğunu anlamayabilir.

    eklentilerden bahsetmezsem olmaz. tarayıcının en güçlü yönü. herkesin kendi ihtiyacına göre kullanabileceği binlerce eklenti var.

    firefox yapımcısı mozilla bir vakıf olduğu için tarayıcıda güven açısından olumlu bir durum var. bilgilerimizin bir yerlerde kullanılacağı ya da bir yere satılacağı konusunda kaygımız daha az. ayrıca bir özelliği kullanmak için yapımcı tarafından zorlanmıyoruz. firefox bir sürümünde speed dial eklentisine benzer bir özelliği bünyesine katmıştı. sağ üst köşede kapatma düğmesi vardı.

    tarayıcılar arasındaki mücadele son yıllarda iyice arttı. mozilla, zaman zaman hatalar yapsa da bence yarışta geride kalmış değil. diğer tarayıcılarda olupta firefox'ta olmayan hangi özellik var? yoksa da hemen bir eklenti hazırlanıyor. güncellikte sıkıntı yok. bir ay gibi bir sürede güncelleniyor. yeni teknolojiler takip ediliyor.

    eksikleri yok mu? var. son zamanlarda dikkatimi çeken eksiği reklam amaçlı programların, toolbarların tarayıcı arama motorlarını bu kadar rahatlıkla değiştirebilmesine izin vermesi. onay ekranı olmalı. sonra about:config 'le uğraşmak gerekiyor. bazı durumlarda o da işe yaramıyor.

    sonuçta mozilla geliştirmeyi bırakmadığı sürece uzun yıllar daha varsayılan tarayıcım olacak gibi görünüyor.
1318 entry daha
hesabın var mı? giriş yap