• tam ismiyle "ali baba nargile imalatı ve bambu çeşitleri ltd. şti"

    "ismi ali baba olan her işletme mükemmeldir" felsefemi süp-per doğrulayan bir mekandır burası. dolayısı ile ali baba balıkçısı, ali baba kahvesinden sonra buraya da en derin hislerle bağlanıp, müdavim olmuş, mümkün olan her vakitte, her tatil gününde hafta sonunda ziyaret taşı gibi buraya gider olmuşuzdur.

    ali baba, eskiden amerikan pazarı diye bildiğimiz tophanedeki çarşının, kabataş yönünden gider iken en sağ cenahında, yan tarafta*diğer bütün nargilecilerden ayrıcalıklı bir konuma sahiptir. nispeten ferah ve az kalabalık olur. araba ile geldiysek otopark burnıumuzun dibindedir.

    bir aile işletmeciliği olan ali baba'da dükkana adını da vermiş olan ali baba ve oğlu mert beraberce çalışırlar. ali baba, koluna takmış bulunduğu 30 kg ağırlığındaki altın ve pırlanta karışımı künyesi dolayısı ile rahatlıkla tespit edebileceğimiz bir kimsedir, yok edemediyseniz etraftaki en ağır abi odur, herkes kendisine saygı gösterir, selam verir. ali baba bize oltu taşından sipsi hediye temiştir, pek iyi bir amcadır. mert'i tespit için ise o esnada en parlak mavi, en cart sarı kıyafetleri giymiş olan delikanlıyı arayınız. ama bir yandan da pek çalışkan oradan oraya koşup, servis yapan adı gibi mert olduğunu tahmin ettiğimiz bir kardeşimizdir.

    bu kurumun kafamızda yer eden en mühim yönü, özel el imalatı ve çok kıymetli olduğu bize belirtilen nadide camdan nargileleri, marpuç kısmının avucunuza sığacak şekildeki tuhaf tasarımı, ve naçizane fikrimce, mükemmel lezzet ve içime sahip nargile karışımlarıdır. bunun yanında görebildiğim kadarı ile tophanedeki bayan eleman çalıştıran da tek kahvedir. iki adet plazma tv'den varsa maçlar yoksa gün boyu müzik kanalı seyredilmektedir. hava soğuk ise yanınıza portatif kömür sobası da hizmete dahil olup, bir adet de vip bölümü mevcuttur. kendimizi pek önemli sayıyorsak halka karışmayıp bu bölmede oturabiliriz.

    yıllar sonra: işin doğrusu ben yıllar içinde tiksindim buradan da, tüm tophane'den de, esnafından da, reisçi heriflerinden de, elde sopa mekan basıp adam döven pisliklerinden de, direnişçi kovalayanından da, ama dönüp de bu entariyi düzeltmedimdi. anladığım kadarı ile başlarına yıkmışlar bu akşam, beter olsun
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap