3 entry daha
  • "geriye dönüp bakıyorum da, şimdiki aklım olsa yine aynı kararları verirdim." cool dayı.

    -"hasssikir ordan yarak kafası." oldboy

    yine olsam yine yaparım demek bireyin kendi salaklığını meşru kılma çabasından ibarettir. eğer insan geriye dönük baktığında en azından 1 (bir) kararı değiştirmek istemiyorsa o insan afedersiniz bokum gibi bir hayat yaşamıştır. risk almamış, ikilemde kalmamış, heyecanlanmamış, çok sevinip çok ağlamamıştır.

    bence bir insanın pişmanlık sayısı edindiği tecrübe sayısıyla eşittir ve bu pişman olma doğrusu ergen yaşlardan başlayarak sürekli olarak yükselir, yirmili yaşların ortalarında pik yapar ve otuzlu yaşların başından itibaren hızlı bir düşüşe geçer. makul olanı budur. eğer böyle bir hayatınız yoksa muhtemelen ya çok şanslı bir insan ya da garantici bir pezevenksiniz demektir.

    bunun dışında, eğer geriye dönüp de bugüne kadar verdiğiniz tüm kararlar için "yine olsa yine" diyebiliyorsanız o zaman da ben sizin samimiyetinize inanmıyorum. içten içe "benim o an hangi şartlar içerisinde olduğumu bilemezsin" ya da "çünkü öyle olmak zorundaydı" dediğinizi duyar gibiyim. hele "öyle olmak zorundaydı" benim en sevdiğim tabir. kendi salaklıklarımı meşru kılmak için hep kullanırım. bunu diyince insanlara "ameliyatlı yerime vurma" demiş gibi oluyorsunuz, kimse size dokunmuyor. negzel kafalar.

    her iki durumda da yine olsa yine yaparım demek korkaklıktır. insan pişman olmaktan korkmamalı. *
hesabın var mı? giriş yap