528 entry daha
  • gelmiş geçmiş en etkili hücum oyuncularından biridir.

    karşılaştırmayı çok seviyoruz, doğru. fakat bu karşılaştırmayı yaparken farklı dönemlerde oynamış futbolcuları, birkaç tane "highlight" videosu üzerinden değerlendirmek pek doğru olmuyor.
    batistuta, crespo, vieri gibi "target striker"ların main stream futbol anlayışında söz sahibi olduğu zamanlar ile messi, c.ronaldo gibi "hücum oyuncusu" dışında herhangi bir pozisyonun tam olarak niteleyemediği oyuncularınkini kıyaslamak iki tarafa da haksızlık.

    t-henry ve ronaldo aslında bu geçiş döneminin ortasında yer alan, bu yüzden ara form olarak adlandırılabilecek, çok değerli oyuncular.

    ben thierry henry'nin de, ronaldo'nun da batistuta'nın da "dünyanın en değerli oyuncusu" olarak anıldığı dönemleri hatırlıyorum. bir çocukluk kahramanım olan batistuta'nın yeri de hepsinden ayrı. ne var ki bugün bir takımın 2 hücum oyuncusunu seçme şansı verilse ve tüm bu oyuncular en iyi dönemlerinde olsa, açıkçası hiçbir teknik direktör ne batistuta, ne van basten, ne crespo, ne gerd müller'i yazar. koyar henry'yi messi'yi ya da ronaldo'ları geçer. "bugün"den bahsediyoruz. oyuncu değerini belirleyen en önemli şeylerden biri "kazanan" mainstream oyun şablonuna en yüksek değeri katabilmek. ve bunu şu anda target strikerlar yapmıyor. yapsa, falcao 200 milyon dolar olurdu.

    eyyorlamam bu kadar.
700 entry daha
hesabın var mı? giriş yap