8 entry daha
  • şaşırtmayan açılım.

    yahu hukuku gözünüzde o kadar büyütmeyin, lütfen bak.

    banka olmak zaten sevimsizken garanti bankası olmak iyice sevimsiz. garanti bankası başlığında vaktiyle yeterince konuşmuştum. allahtan müşterileri olmam gerekmedi, umarım hiç gerekmez.

    yapılanın anlaşılması için bağzı şeyler şeyedeyim:

    1. bankanın yaptığı karşı dava açmak değil. tüketici lehine verilen kararın iptalini talep etmişler, bu.

    ilk kararı mahkeme değil tüketici hakem heyeti vermiş. thh kararlarına karşı mahkemeye itiraz edilir, adamlar da onu yapmışlar.

    2. 135 lira evet, fakat eğer bu davayı kazanırlarsa muhteşem bir emsal karar elde etmiş olacaklar. tüm kredi kartı / banka hesabı sahiplerinden 135'er lira tırtıklasa, uuu beybi. üstelik bu emsal kararı büt-tün bankalar kullanacak. yani garanti, bir anlamda "tetikçilik" yapıyor gibi.

    3. olan biteni sadece biz "ekşici piçler" bileceğiz, belki birkaç kişi daha. tüm müşterilerden alınacak 130 küsür liraların ve bunun getirisinin dışında, bizim edeceğimiz 1-2 küfür ne ki? koskoca gezi olayı yaşandı bitti, boykot moykot bir ton laf oldu, ne oldu? hiç. büyük müşterilerin bunlarla zaten ilgilenmeyeceği gerçeğine hiç girmeyelim.

    4. sundukları emsal kararları incelemedim fakat olaya gerçekten uygunsa, o zaman davayı kazanma ihtimalleri de yüksek olur. yerel mahkemeler yargıtay'ın dediğinin dışında pek karar vermez, hele işin ucunda banka varsa.

    banka olmak böyle bir şey. hukuk da böyle bir şey. bunda şaşırılacak bir şey yok, hayatımız böyle geçiyor.

    keep calm and bankaya gitme. maaşın yatsın, kiranı öde, o kadar. (şair burada "benim zaten param yok, banka varmış neyime" demek istiyor.)
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap