• cinsiyetçi bir söylemde bulunmadan, eşcinselleri aşağılamadan, hayvanları hor görmeden küfretmek ve bir yandan da içindekini küfürler yardımıyla kusabilmek için oluşturulmuş yeni bir sözlüktür.

    gezi eylemleri sırasında polise "o.ç., amk polis" gibi küfürler eden direnişçilere, alandaki feministlerin cinsiyetçi bir söylemde bulunmamaları konusunda ikaz ettiklerini biliyoruz ve ardından da "ibne polis" diyen direnişçileri bu kez de lgbt'liler uyarmışlardı. hepberaber direniliyordu, ancak edilen küfürlerin kendileri bölücüydü. e küfür etmeden de o içteki öfke yeterince atılamıyordu bu kez. buradaki suç türkçe'nindi.

    işte bu gibi nedenlerle türkçe'deki bu küfürlerden rahatsızlık duyanların oluşturduğu esprili yeni bir sözlüğe rastladım: cinsiyetsiz küfürler sözlüğü. bu sözlüğe şu linkten ulaşabilirsiniz. bazı küfürlere alternatifler üretilmiş, siz de ağzınızın en alışık olduğu küfür hangisiyse, söz konusu olan cinsiyetçi küfür yerine kullanılabilecek cinsiyetsiz küfürleri de öneri olarak yazabilirsiniz.
142 entry daha
hesabın var mı? giriş yap