2 entry daha
  • lemegeton isimli kitabın 72 cin(demon) veya iblisi anlattığı birinci bölümünün ismi.

    goetia’nın bizzat kral süleyman tarafından yazılmadıgı artık biliniyor, ortacagda batılıların eline geçen ıbranice versiyonunda kitabın, bu bilgileri kral süleyman’dan ogrendigini iddia eden birisi tarafından kaleme alındıgı söyleniyor. ancak ıbrani kabalası bunu söylerken suanda yapılan arastırmalar gösteriyor ki varlık davetlerinde ki okunan uzun konuşmaların antik yunan ve antik mısır iblis davetlerinden alındıgını gösteriyor. bunun yanı sıra hint mitolojisindeki tanrıça kali’ye yapılan tapınma sekliyle oldukça benzerlik gösteriyor. birçok antik yunan ve mısır mitolojisinde ki tanrılara goetia’da rastlamak mümkün. bunlardan biride the bornless ritüelinin adınıda aldıgı akephelon yani bassız tanrı veya bassız canavar. buna ragmen kitabın dogrulugunu tartısmamıza gerek yok. zaten oldukça şüpheli olan konular için net bir şey söylemek doğru değildir. buna rağmen goetia’dan haberi olmayan antik mısırlıların hiyerogliflerindeki ve şili yerlilerinin antik heykellerindeki şekiller, goetia’daki şekillerle aynı olduğu da bilinmektedir. bu bile goetia’nın incelenmesi için yeterli bir göstergedir.
    goetia da iblisler, tanrı isimleriyle zorlayarak bağlanmaya çalışılır. crowley iblislerle aracısız, zorlamadan, gönülden iş birliği ile çalışan diğer yolları şiddetle lanetlemektedir. ayrıca crowley spritüel deneyimler dediği şeylere bilimsel açıklamalar getirdiğini söyler. aslında tüm fenomenlerin beynimizde gerçekleştiğini iddia eder ancak görsel ve fiziksel etkiler bıraktığı için bunları bir alt sınıfa dahil etmek gereklidir der. buna da bu kitapta kısaca değinmistir.
    majisyen davet öncesinde oldukça meşakkatli bir hazırlık aşamasına girer. temizlenir tanrıya dualar eder. hazırlıklarını tamamladıktan sonra seçilen uygun zamanda uygun yerde davete baslar. davet önceden belirlenmiş sesli hitaplar, görsel şekiller ve kokulardan oluşur. çemberin merkezinde duran majisyen kitapta belirtilen uzun konuşmaları tılsımları söyleyerek ilk daveti gerçekleştirir. çağrılan varlık gelmezse daha sert bir ritüele geçilir. varlık hala gelmemişse o varlığın üstlerinden yardım istenen ritüele geçilir. tüm bunlara rağmen varlık hala gelmediyse daha da sert olan lanetleme ritüeline geçilir. goetia da varlığın ortaya çıkması gözle görülür olması demektir. yani ses koku v.s gibi şeyler yaşansa da varlık ortaya çıkmış kabul edilmez ve bu ritüeller yapılır. son aşamada varlık tüm bu çabalara rağmen hala gelmemişse ve çağırma zaman aralığı da geçmemişse büyük lanet kısmına geçilir. demirden bir kutunun içine kömür, sülfür ve belirtilen materyaller konup yakılır ve uzun konuşmanın sonunda “bu kutunun içine gir ve hesaplaşma gününe kadar zincirlenmiş olarak ateşlerde yan!” denir. bunun üzerine kesinlikle demon, ruhun görüneceği iddia edilmektedir. majisyen az önce lanetler savurduğu, tehditler ettiği varlığa yaptıklarını unutarak farklı bir ruh haline girer ve hoş geldin yüce büyük efendi diyerek selamlar. makul şekilde konuşur anlaşır ama inat ederse biraz zorlar, tehdit eder, istediklerini bu şekilde alır, işi bittikten sonrada tekrar eski ruh haline döner ve lanetleyerek kovar.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap