4 entry daha
  • dün yaptığım araştırma ve sözlukte okuduğum bilgiler üzerine güzel oğlumu defnettiğim mezarlık. aydınlıya kadar gidip pek te burada okuduğum gibi bir manzara ile karşılaşmadım ve bu nedenle aynı duruma başkalarının da düşmemesi, oradaki şartları önceden bilmesi adına bunları yazma gereği duyuyorum.

    mezar alanına geçmeden önce geçici bakım evinde bir form dolduruyorsunuz köpeğin yaşından, ırkından ölüm sebebine kadar bilgi veriyorsunuz. formu doldurduktan sonra mezar alanına yönlendiriliyorsunuz orada defin işlemini yapacak personelin beklediği söyleniyor. mezar alanı bakımevinin arka tarafında etrafı tellerle çevrili bir arsa. önceden yapılmış çok güzel mezarlar var, başlarda izin verilmiş fakat sonradan yasaklanmış, şu anda yaptırılamıyor. hatta etrafını çevirmenize bile izin vermiyorlar. defin işlemini yapan amcanın söylediğine göre mezar taşı yapılırsa müdür teftişe geldiğinde kaldırtıyormuş.

    alanda herhangi bir parselleme yapılmamış. definin nereye yapılacağına orda elinde kürekle bekleyen bir belediye işçisi karar veriyor. giderken yanınızda bir ağaç fidanı götürmenizi şiddetle tavsiye ederim. dostunuzu defnettikten sonra üzerine bir fidan ekin ve tasmasını/künyesini ağaca bağlayın. çünkü üst üste bir çok hayvan defnedilmiş herhangi bir ayrım olmadığı için.

    formu dolduruken bir gerçekten bir mezarlık hizmeti verildiğini düşünüyorsunuz ama aslında boş bir arsaya gömüyorsunuz dostunuzu sadece. belediye bundan 5-10 yıl sonra arsayı farklı bir şekilde değerlendirmeye karar verebilir de, söz hakkınız yok tabiki. hiç bir düzen yok, temiz olmaktan çok uzak. ziyaret için geldiğinizde de doğal olarak size kimse eşlik etmiyor çünkü mezarın yerini sadece siz biliyorsunuz. ücret karşılığı daha iyi bir hizmet verilmesini tercih ederdim. en azından arsa parsellere bölünseymiş çok iyi olurmuş.

    acınızı tüm kalbimle paylaşıyorum.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap