aynı isimde "benim dünyam (film)" başlığı da var
45 entry daha
  • beni okuyan da filmin yonetmeni sanacak. adamlarin avukati oldum bu salaklar yuzunden.
    ne gerek var diyor hala. bunun gereklilikle ne ilgisi var? butun dunyanin saygi duydugu, ve hatta eminim senin de bayilarak izledigin, basrolunde al pacino'nun oynadigi scarface'in aslinda 1932 yapimi bir howard hawks filmi oldugunu biliyor muydun?
    ben cevaplayayim: hayir.
    bu filmin degerini azaltti mi?
    hayir.
    neden azaltsin ki? herkesin farkli bir yorumu var. kaldi ki bu kulturlerarasi bir gecis filmi. bunu turkiye'ye uyarlamak kolay is mi saniyorsunuz anlamiyorum ki. bunun dili var, kostumu var, yenen icilen seyleri var, okulu, ibadethanesi var. hitap tarzi, etkilesimi, jesti mimigi her seyi farkli. resmen yepyeni bir film yapiyorsunuz. kolay is degil. ustelik ayni filmi uyarladiniz diye bir ton geri zekalidan "hirsiz" damgasi yiyeceginizi bilerek yapiyorsunuz bu isi.
    elestirmek ne kadar kolay. black'i izlemis ya, "aa taklit lan bu, hirsiz bunlar" diye atliyor. he taklit amk. senin gibi beyinsizler yuzunden hala recep ivedik oynuyor sinemalarda.
    gitsin aynisini getirsin filmin daha iyi. milyonlarca dolar para harcayip reklamini yapan, filmi her sinemaya dusen, bu sebeple de kendini yonetmen ilan eden grup belki bir seyler ogrenir.
    zeki demirkubuz ve diger bagimsiz yonetmenlerle bu gorgusuz, sinemadan ve hatta sanattan anlamayan ayilar arasindaki fark avrupa sinemasi ve hollywood gibi oldu desem, hollywood'a ayip etmis olurum. hic olmasa para orada karsiliginda bir sey veriyor. burada paranin kullanildigi tek yer reklam.

    bir sanat eserinin veya herhangi bir seyin degerli olmasi icin ozgun olmasi sart degil ki. o zaman git f. f. coppola'ya da hirsiz de. the godfather'in senaryosunu kitaptan araklamis. peter jackson da the lord of the rings'in senaryosunu kitaptan yurutmus. zaten her sey kitapta yaziyor. ne kadar kolay filmi yapmasi, di mi beyinsiz?

    neyse, konu bayagi dagildi.
    para vererek gidip izleyecegim bu filmi bu yavsaklara inat. adami deli edersiniz ya.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap