2 entry daha
  • yıllar önce hem metro hem varan ile taa atina'ya kadar gitmiş, gümrükteki bekleme ve otobüslerin eski olması dışında bir aksilik yaşamamış bir insan olarak bu defa yunanistan'a yapacağımız seyahat için alpar turizmi tercih ettim. hem de 10 kişinin yerine karar vererek...
    aslında tavırları, rezervasyonu sorgusuz tutmaları çok iyi idi. aramızda vize alacaklar olduğundan gittim 10 adet bileti kestirdim, dönüş biletlerini açık verdiler, yerlerimizin ayrıldığını ve selanik'de biletlerimizi kestirmemiz gerektiğini söylediler. fotokopilerini çektim, orijinal biletleri de yolculuk günü yanıma almak üzere kendimce sağlam yere koydum. neyse yolculuk sabahı elimi attım ki biletlerin yerinde eşimin ders notları var. neyse çok aramadım açıkcası, işe geç kalıyordum, belki arabada veya işyerindedir, hem nolcak kaydımız var, bir daha kesilir diye düşündüm. yanılmışım efendim... aksilik1:çalışanlar biletleri bulmamız gerektiğini söylediler. sonra neyse ikna ettik, imzalı bir kağıt aldım gidiş dönüş bilet olduğuna dair, akşam gittik. aksilik 2:alpar turizmin yeni arabası yerine, yunan ortağın leş arabası var, şoför de biletsiz almadı bizi, iyi ki almamış. neyse alpar turizm, öncesinde 10 biletin birden nasıl kaybolduğunu anlamasa da yeniden bilet kesip bizi otobüse bindirdi, böylece dönüşü açık biletimiz olmuş oldu. çok rahat olmasa da sorunsuz gittik selanik'e. gider gitmez rezervasyonumuzun 1 ay önceden olduğunu, cuma gününe biletlerimizi kesmek istediğimizi söyledik. ama rezervasyon filan yoktu, cuma otobüsünde sadece 5 kişilik yer vardı ve biz 10 kişiydik; yunan görevli bize pazar dönebileceğimizi söyledi. dellendik tabii, biletleri 1 ay önceden ayırmıştık. neyse alpar'ı aradık, sakin olmamızı söylediler, rahatlıkları daha da delirtti bizi. üstelik selanik'de de kalmayacaktık o bir hafta boyunca. neyse ertesi gün selanik'de iken halloldu işimiz, ayrı ayrı da olsa sadece 5 kişilik yer olan otobüste 10 kişilik yer bulundu. bu arada bilet telaşında konuştuğumuz ve sürekli bu firma ile gidip gelen kız da her zamanki problem, tüm firmalar böyle dedi.
    dönüş için yola çıkarken bir adet bize bir adet başka bir adama 49 numaralı bilet satmışlardı ve otobüste 49 numara yoktu! herkese yer var, oturun dediler, oturduk. ama bize parasını ödediğimiz, ismi koltuğu belli bileti 'denetimde sorun yaşarım' diye kesmeyen alpar turizm, olmayan koltuğu iki kişiye satmasını nasıl açıklıyor, bilemedim. bu arada alpar arabası yerine yine leş bir yunan otobüsü ile döndük.
    dönünce öğrendim ki, ülke içi kolay kolay tercih etmediğim metro, dönüş biletini de giderken tarihli koltuklu kesiyormuş, eski sistem değilmiş artık.
    bu durumlar, alpardan çok beraber çalıştığı şirket sebebi ile olmuş olabilir, ama bize hizmet veren alpar turizm olduğundan muhattap ne yazık ki onlar. ve bence iyi niyetli olmalarına karşılık çok amatörler. daha pahalı da olsa profesyonel rakipleri olsa keşke. en önyargı duyduğum şirket olmasına rağmen, bu yolculuğu bir daha yapmam gerekirse metro'yu tercih ederim sanırım.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap