1455 entry daha
  • os x mavericks ve ipad air'in tanitildigi dunku lansman'indan sonra urunler icin yorum yaparken genel olarak hakkinda bir seyler soyleme ihtiyaci hissettigim sirket.

    muhendislikte kabul edilmis bir kavram vardir.

    if it ain't broke, don't fix it.*

    evet, os x bozuk degil. bu sekilde her sene cikan bedava update'ler sistemin guncel kalmasi icin yeterli.

    ya ilerisi?

    bizi yillardir cesur yeniliklere, disruptive innovation'a, tum kabul edilmis kavramlari alasagi edip kendi marketini olusturan urunlere alistirmis, narsist bir fikir adami ve pazarlama dehasi tarafindan yonetilen, az ama oz bir kitleye hitap eden bir apple yok artik.

    apple urunlerini artik sadece yeniliklere ac, teknoloji ve dizayn olarak surekli bir adim otede olmak isteyen bir kitle degil, herkes kullaniyor.

    apple kendi populerliginin, kendi yarattigi normlarin ordugu duvarlara hapsolmaya basladi.

    iphone olarak toyota camry ureten, uretmek zorunda olan ve az once bahsettigim gozumuzdeki imajina yakisacak yenilikci urunler cikarmadiginda, milyonlarca sattigi urunler ile milyarlarca dolarlik kar aciklamasina ragmen bu sayi beklentilerin biraz altinda kaldiginda borsada 30% deger kaybeden bir konumda.

    son iki senedir getirmeye cesaret edebildigi en buyuk yenilik, mac pro gibi cok az ama oz kisinin kullandigi, satin alabildigi bir urun icin oldu.

    apple, sakal, biyik, tukuruk ucgeninde sekil degistiriyor, microsoft'lasiyor.
    next big thing yeni model, makyajlanmis bir toyota camry olmayacak. ve eger bunu apple getirmeyecek ise, getiren birileri mutlaka cikacak.

    (bkz: all this has happened before and will happen again)
3680 entry daha
hesabın var mı? giriş yap