16 entry daha
  • öncelikle ''en kötü patronluk , en iyi çalışanlıktan iyidir'' gibi saçma bir şeye iman ediyorsanız, iş miş kurmayın zaten batarsınız bu algı düzeneği ile.

    ''patrona eyvallah edemem ağa'' cı zihniyet, misal açacağı çiğköfteci (?!) ile, 2.5 tl ye seni satın aldığını zanneden onlarca öküze eyvallah edecek. ''hoop birader acı koyma demedik mi'' şeklinde ayarlara eyvallah diyecektir. burada çiğköfte , örnek olarak verildi konusu geçtiği için. benzer durumlar esnaflık paydasındaki bütün küçük işletmeler için geçerlidir.

    oysa ki gerçekten göze çarpan bir profesyonelseniz, sizin patrona değil, patronun size eyvallahı olacaktır. profesyonellikten kastım 1000 liralık mühendislik değil tabii ki. çevrenize bakın, kendini geliştirmiş,işini düzgün yapan, piyasada nam salmış profesyoneller göreceksiniz.. bu noktada kimin kime eyvallah dediğini iyi gözleyin.. iyi bir profesyonel, işine bakar, alacağı dolgun ücrete bakar, firmanın geliri, gideri, muhasebesi ile uğraşmaz. ama patron(?!) gece yatarken bile kafası işinde olmak zorundadır, gerçek manada tatili yoktur..

    özetle: piyasada düşük ücretle çalışmak zorunda kalacak kalibrede bir profesyonelseniz, muhtemelen açacağınız iş de o kalibrede olacaktır.. şahsen şu an profesyonel olarak kazandığım ücreti, kendi işimden kazancağımı bilsem bile kendi işimi yapmayı istemem.. neden kafamı meşgul edeyim o kadar?

    aileden tüccar/girişimci olanları tenzih ederim. bu bir nevi genetik gibi işliyor ve aile geçmişinde başarılı girişimler olanlar bu işi kıvırıyor.

    aylık 20 bin + ücretle müdürlük seviyesinde çalışan bir mühendis olmak mı, yoksa ayda 2000 tl kazanacağım diye sıradan yüzlerce insanın götünü yalamak zorunda kaldığın bir büfecilik/internet kafecilik yapmak mı krallık varın kararı siz verin...

    en kötü patronluk, patrona eyvallah.. vb tagları ile gaza gelmeyin..
165 entry daha
hesabın var mı? giriş yap