8 entry daha
  • quebec eyaleti'nin başkenti, ingilizce'nin neredeyse hiç kullanılmadığı ve eski quebec city kısmı haricinde çok da turistik vaatte bulunmayan bir bölge. ingilizce o kadar uzak tutulmaya çalışılıyor ki turistik alanlarda dahi ingilizce tanımlara rastlamak pek mümkün değil ne yazıkki. insanların fransızca'yı da aksanlı konuşması sebebiyle o erotik fransızca tınısında da sizi mahrum bırakıyor. yine de halkı kanada'nın geri kalanı gibi oldukça güleryüzlü ve yardımsever.
    sanıyorum burası sadece kanada'nın değil tüm kuzey amerika'nın en eski yerleşim bölgelerinden, bizdeki gibi rant peşinde koşan göt laleleri olmadığı için de şehir neredeyse hiç bozulmadan korunmuş. şehri gezecek görecekler için bir kaç not derlemek gerekirse;

    -old quebec bölgesinde notr dame kilisesinin bulunduğu meydan sizi 3-4 asır öncesine ışınlıyor, köşedeki pizzacıda soluklanıp bu ufak meydanda vakit geçirmenizi tavsiye ederim. bu meydana dair ilginç bir not; catch me if you can filminin son sahnesi filmde bahsedildiği üzere fransa'da değil tam olarak bu meydan'da çekilmiştir.
    -çok iyi korunmuş olması ve dolambaçlı yolları sebebiyle bu şehirde elde harita gezmek apayrı bir tad veriyor insana.
    -otel olarak kullanılan şato'nun* etrafında bolca vakit geçirdikten, manzaraya doyduktan sonra arka tarafta bulunan parlamento binasına doğru geçmek iyi bir rota tercihi olacaktır, bu parlamento binası ottawa'daki kadar şaşaalı olmasa da yine de gezilmeye görülmeye değer.
    -parlamento binasındaki turlara katılınca nasıl bir ileri demokraside yaşadığı daha da iyi anlıyor insan. burada sivil halk doğrudan parlamento oturumlarına katılabilir ve söz alıp fikirlerini paylaşabilir.
    -yine parlamento binasının önündeki anıtlardan birinin gomidas vartabed'e ait olduğunu görünce istanbul'lu bir ermeni olarak bir hayli gururlandım. ancak vartabed'in doğduğu topraklardan bu kadar uzakta anılıyor olmasına hüzünlendim doğrusu.

    sonuç olarak şehre yakın bir yerde konaklıyorsanız günübirlik ziyaret etmenizde fayda var, ancak sadece burayı gezeceğim diye kalkıp kanada'ya gelmenin anlamı yok.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap