32 entry daha
  • nerede patladığı önemli,

    1. vajinal seks esnasında patladıysa, ilk başta prezo hala partnerde mi yoksa dişi kişide yatıya mı kalmış kontrol etmek gerekiyor. baktık prezervatif yerinde, burada yapılacak ilk şey işemek, bu sayede üretra etrafındaki spermler basitçe uzaklaştırılır. daha sonra çömelip, vajen kaslarını sıkıp bırakarak içerde kalmış olduğu düşünülen spermler akıtılmaya çalışılır. sakın vajinal duş yapmayın. bu içerde bulunan spermlerin daha derine gitmesine yol açabileceği gibi, vajende bulunması normal koruyucu bakteri sayısını da azaltarak cinsel yolla bulaşan hastalık riskini de artırabilir. dış genital bölgenizi ıslak mendil veya ılık oturma banyosuyla temizleyebilirsiniz. ertesi gün hapı kullanılabilir, cinsel yolla bulaşan hastalık taraması için ortalama 2 hafta beklemek gerekiyor.

    2. anal seks esnasında patladıysa, tuvalete çömelip spermi ıkınarak çıkarmak gerekiyor. anal bölgede duş önerilmiyor, yıkamaya çalışırken yırtıklar oluşabiliyormuş. bu yırtıklar da cinsel yolla bulaşan hastalıkların bulaşını arttırabiliyor.

    3. oral seks esnasında yırtılırsa spermi ya yutun veya tükürün. bulaş riski en fazla ağız içinde, hızlıca spermi uzaklaştırmak gerekiyor. sonra bol bol su ile çalkalama ve gargara. en az bir saat dişinizi fırçalamayın, fırçalama ağız mukozasında ve diş etlerinde yaratabileceği yırtıklarla riski arttırabilir.

    bu son ikisinde de tarama için en az iki hafta beklenmesi gerekiyor.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap