146 entry daha
  • tcdd aciklama yapmis. iyi guzel bakalim neler demis?

    1- sabah kısa süreli enerji kesintisi olmuş, ancak bu kesinti seferleri aksatmamıştır. elektrik kesintisi dizinin peron başına yakın olduğu anda yaşanmıştır.

    bu tarz sistemlerde elektrik kesintisi, kisa sureli, uzun sureli, orta vadede, bir anlik... vs... kabul edilemez. var abicim bunun cözumu. hayir bilmesek etmesek neyse. ben kendim kurdum, devreye aldim. testlerini yaptik beraber meslektaslarimizla. 0sn. bir hat gidecek, amiyane tabirle diger hat "cart" diye devreye girecek. elektrik icin de, veri hatlari icinde bu böyle olacak. 1 ms gecikme olmayacak. ngilizcesi "heart beat redundancy". isterlerse projelendirilmesi, planlamasi ve devreye alinmasiyla ilgili yardimci olabilir.

    2- tüp içerisinde 150 metre aralıklarla, mavi ışıklarla işaretli acil durum geçişleri bulunmaktadır. benzer olayların tüp içerisinde yaşanması durumunda, yolcularımız diğer yoldaki trene alınabilecektir. bugün böyle bir olay yaşanmamıştır.

    milletin boy boy resimleri, vidyolari? sahte mi onlar? yurumuyorlar mi tupun icinde? elektrikle calisan trenin tunelinin icinde, bilmem kac voltun yaninda, zifiri karanlikta ilerlemiyor mu o insanlar? yalan mi? yalansa, söyleyin biz bilelim. gidin yalani kim cikardiysa hakimin önune koyun, halki kandirmasinlar. yok siz kandiriyorsaniz...?

    3- kumanda merkezi şu anda faaliyet gösteren 5 istasyon’daki her türlü elektronik sistemleri kontrol edecek şekilde kurulmuştur. dolayısıyla, kumanda merkezinin ve elektronik sistemlerin yetersizliği iddiaları gerçek dışıdır.

    kontrol ediliyordur eminim. scada turkiye'de yillardir uygulanan bir sistem. kurmasi, yönetmesi cok zor degil? de abi biz demiyoruz ki elektrik kesildi sizin haberiniz olmadi, elektrik neden kesildi? butun mesele bu. butun mesele, hazir olmadan, haziriz dediniz. yoksa eminim her sey kuralinca yapilmistir. son teknolojidir ona da laf eden kötu niyetlidir. ama hazir degil. milyonlarca insanin hayatini tehlikeye atiyorsunuz.

    4- yolcu yoğunluğu beklenenin üzerinde olduğundan, yoğunluğu daha da artırmamak için sirkeci istasyonunda duruş verilmemektedir.

    20 milyonluk sehire toplu tasima sistemi kuracaksin. iki kitayi 4 dakikada bagliyoruz diye bangir bangir bagiracaksin, sonra cok adam biniyor diyeceksin? yav olacak is mi? bunun akp'yle chp'yle anap'la dyp'le ilgisi yok bilader. siz böyle bir cumle kurabilecek idarecileri gercekten hak ediyor musunuz? sorun bir kendinize, birilerinin sizi surekli gerizekali yerine koymasi sizi rahatsiz etmiyor mu?

    5- kazlıçeşme ve haydarpaşa istasyonlarında 9500’lük iki adet lokomotif ve iki adet acil müdahale aracı hazır bulunmaktadır.

    bunun aciklamasinin sistem devreye alinmadan, faaliyete gecmeden, bir yetkili tarafindan ulusa, bunu kullanacak halka aciklanmasi gerekmez miydi? biz sizi böyle böyle tasiyacagiz. guvenliginizi böyle sagliyacagiz. beklenmedik bir durum olunca bu sekilde sizi oradan cikaracagiz. seklinde tane tane olan ustu hal planlari aciklanamaz miydi?

    5 madde bak. belli ki aleacele, millete bir seyler verelim diye itelenmis. yapmayin bilader. iteletmeyin kendinize bu kadar. dusunun biraz. yine destekleyin hukumeti. ama itelemesinler size. bize. buna izin vermeyelim.
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap