2 entry daha
  • bu hastalığa yakalananlara geçmiş olsun diyorum.

    öncelikle gündelik hayatlarındaki davranışlarına dikkat etsinler zira 1 saatten fazla oturmak, pamuklu bile olsa beyaz dışında farklı renkte iç çamaşırı giymek, yıkanıldığı zaman malum bölgeye gereğinden fazla sabun yada kese yapmak hastalığı körükler. özellikle terleme ve iç çamaşırı kullanımına dikkat edilmesi gerekir. hastalıktan şikâyeti olanlar için çözüm amacıyla şikayetlerini azaltacak tavsiyeler aşağıdadır.

    - bu işlemi akşamları uygulamanın daha fazla yararı var, dileyen gün içersinde de yapabilir hatta günde sabah akşam şeklinde de yapabilir.

    - malum bölge sadece sıcak su ile yıkanır ve sabun kesinlik kullanılmaz.

    - belinize havlu sararak ya da iç çamaşırı giymeden pijamalarınızı giyerek kesinlikle iç çamaşırı giyilmeden malum bölgenin kuruması beklenir, az kuruduysa bile yumuşak bir havlu ile tampon yaparak malum bölgenin kuruması ve ıslaklığın alınmasına yardımcı olunur. kimi uyanıklar bu kuruma işlemini fön makinesi ile kesinlikle yapmasın ve doğal bir şekilde kuruması için nerede bekleme yapacaksanız yan oturarak yapın zira malum bölgenin üzerine oturarak kurumasını beklemeyin dilerseniz ayakta bekleyin.

    - kuruma işlemi bittikten sonra bildiğiniz sirke ile evet evet bildiğiniz sirkeyi pamuk yardımı ile malum bölgenize süreceksiniz, ne az ne çok şeklinde bir kaç defa pamuk ile süreceksiniz. bu işlemden sonra 15-20 dakika bekleyeceksiniz. baştan söyleyeyim sirke malum bölgeyi yakacak lakin bu yakma acısı bir erkeğin jilet ile yüzünü kazıması sonrası saf alkol ya da katıksız kolonya sürmesi sonrası hissedilen yanma gibi bir histir, öyle 1 nci derece bir yanık acısı ya da doğum sancısı acısı değil. zaten ilk yanma duygusundan sonra 5 dakika sonra geçecek.

    - sirke ile yapılan pansumandan sonra ne az ne çok şeklinde bir kaç defa travazol krem süreceksiniz. bildiğim kadarıyla bu kremi çok fazla kullanılması zararlı zira hangi doktor bu kremi vücudun neresine önerdiyse önersin 3 ya da 5 günden fazla kullanımını yasaklar. kremi ince bir şekilde malum bölgenin yüzeyine dağıtarak sürünüz.

    - krem sürme işleminden sonra temiz ve pamuklu iç çamaşırı giymeden önce 15-20 dakika yan yatarak ya da uzanarak kremin kurumasını bekleyin. isteyen iç çamaşırsız pijama giyerek uyur isteyen temiz ve pamuklu iç çamaşırı ile uyur.

    ayrıca
    - yukarıdaki bu işlemi 3 gün bilemedin 5 gün yapınız ve iyileştiğinize dair kesin sonuç alacağınıza inanıyorum.

    - kesinlikle kaşıntı olduğu zaman elinizi, parmağınızı yada başka bir nesneyi malum bölgedeki kaşıntıyı cevaplamak için kullanmayınız.

    - yukarıdaki işlemi yaptığınız zaman her işlem sonrası temiz ve pamuklu iç çamaşırı giyiniz. hatta sabah ayrı akşam ayrı iç çamaşırı kullanınız.

    - krem kullanımını sadece akşamları yapınız ama sirke kullanımını sabah dışında öğlen saatlerinde yapabilirsiniz.

    tecrübe editi: kullandığınız wc kağıdına mutlaka dikkat ediniz zira kalitesiz, ucuz ve kıçınızı yıkadığınızda temizlemek için wc kağıdı ile sildiğinizde wc kağıdı ıslanınca hemen yırtılıyorsa ve kıçınızda küçük parçalar halinde kalıntı bırakıyorsa uzak durun, adam gibi kaliteli marka kullanın. mesela sofia marka gibi kokulu wc kâğıtları hassas poponuz için tehlikeli olabilir. ben ki bim mağazalarında satılan wc kâğıdını kullanırım ve kalitesi fena değildir.

    özellikle kırmızı biber ve türevleriyle alışkın olmadığınız baharatları kullanmayın, kullanacağım diyorsanız minimum seviyeye çekin kullanım miktarınızı
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap