14 entry daha
  • kedigil'lerin tamamının yemek yerken gözlerinin kapatmasının sebebi tam anlamıyla etobur oluşlarından gelmektedir. sakın "köpeklerde etoburdur" demeyin çünkü değiller. etobur olan bütün hayvanların yaptığı gibi gözlerini kapatırlar.
    ör: köpekbalığı, kedigiller, kartal, v.b.
    bunun sebebi kesinlikle bir batıl inanç olan nankörlük değil kör olmamaktır. mesela ilk yardımda ilk öğretilen şeylerden birisi olan göze kan dolmasına izin verilmemesinin sebebide burda yatmaktadır. çünkü bilindiği üzere kan pıhtılaşan bir sıvıdır ve gözün içinde pıhtılaşması hiç hoş olmaz. aynı zamanda avcı sınıfında olan bütün hayvanlarda çift göz kapağı vardır avlanma sırasında sıçrayan kandan etkilenmemek için. siz olsanız hala kalbi atan bir hayvanı yerken gözlerinizi açık tutarmıydınız? ya da hayvanın dalağına ulaşmaya çalışırken gözlerinizin içinin kanla dolmasına izin verirmiydiniz?
    sonuç olarak kedigiller asla evcilleşmez sadece duruma ayak uydururlar, komün yaşamın kurallarına uyarlar yani evcil değildirler. bir hayvanı evcilleşmiyor diye nankör olarak isimlendirebilirmiyiz? kendi varlığını, kendi iç güdülerini köreltmiyor diye ona kızabilirmiyiz? ki bunları yaparsak başka insanlara neler yaparız? bu ırkçılık olmaz mı?

    ki bir çok kedi eğer herhangi bir şey avlarsa ve toksa bunu sahibinin(?) görebileceği bir yere koyar bir çok insan empati'den yoksun olduğundan "iyk! iğrenç bu ne böyle! pis hayvan seni!" gibi saldırılarda bulunur ki aslında hayvanın yaptığı şey size yemek getirmektir. aynen dogadaki yaşamlarında yaptıkları gibi!...
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap