6 entry daha
  • tampliye şövalyelerinin idolü. kesik bir keçi kafası şeklindedir. hayır efendim satanizmle alakası yoktur, netekim satanizm kilisenin dışladığı pagan ikonlarını bünyesinde toplayarak varolmuş bir harekettir. tampliye şövalyeleri zaten anti-kilise-otoritesi insanlar oldukları için pagan kültünü benimsemekten çekinmemişlerdir. holy grail sayesinde kilise üstünde otorite kurup papalığın kendilerine ses çıkartamamasını sağlamışlardır.

    ama sonrasında bu baphomet idolü yüzünden şeytana tapmak, haça işemek, sodomizm gibi abuk sabuk şeylerle suçlanıp yakılmışlardır.

    pagan kültünde baphomet çoğalmayı, üremeyi, verimliliği temsil eder. kelt kültündeki green man ile aynı yola çıkar. hatta keltler bu green man'e tapınma törenlerinde ormana kalabalıklar halinde giderler ve orada dağılırlardı, erkekler kadınları bulurlar ve beraber olurlardı. o zamanlar sevişmek bir ibadet şekliydi. doğan çocuklara da son of robin soyadı ya da adı verilirdi. robin hood efsanesindeki robin beyin yeşil kıyafeti de bu kültün bir uzamasıdır. haa bi de robinson soyadı da bu tip ayinlerin uzantısından gelmiştir.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap