234 entry daha
  • yaklaşması ile heyecandan karnıma ağrıların girmesine sebep olan derbi.

    fenerbahçe formamla, galatasaray forması giyecek dostumla beraber aynı masada izleyeceğiz bu maçı. önden pes'te biz kozlarımızı paylaşacağız. uzun uzun taktikler yapıp, akşamki 11e en yakın kadroları oluşturup, gole giderken arkadan kaymayarak, sert faul yaptıktan sonra birbirimizden özür dileyerek oynayacağız oyunumuzu. sonra erkenden havaya girmek için, maçı izleyeceğimiz cafeye gideceğiz. biramızı içerken o fenerbahçe'nin artılarını, eksilerini analiz edecek, ben galatasaray'ın.

    o sahadaki veya tribünlerdeki hiç kimsenin beni, dostuma karşı utandırmaya hakkı yok. ne olursa olsun bu bir oyun. evet, rekabet ve kazanma hırsı ile çok zevkli olan bir oyun. ama içinde saygı olmayan rekabet iki tarafı da küçük düşürür.

    maça gelirsek; tahminim fenerbahçem kazanır yönünde. ancak 'derbi bu belli olmaz' geyiği malumunuz.

    fenerbahçe her galatasaray maçına olduğu gibi, bu maça da yüksek konsantrasyon ve istekle çıkacaktır. kulübede aykut gibi bir el freninin olmayışı, coşkulu taraftar desteği, hücum oyuncularının formu, galibiyet için altın noktalar. handikaplar ise 14 yıldır süregelen yenilmezlik ve rakibinden bu maç öncesinde 6 puan önde olması. onca zamandır rakibine baskı oluşturan bu seri son 2 yıldır fenerbahçeli oyuncular üzerinde ciddi baskı oluşturuyor. rakibin boşluk vermesi olası stoperleri ve bekleri varken, emenike'nin kritik önem taşıdığını söylemeye gerek yok. ancak ersun hocanın merkez forvette webo ile başlayacağını, emenike'yi yedekte başlatacağını hissediyorum. bruno alves'in drogbaya karşı savunması da belirleyici olacaktır. maçın adamı adaylarım; dirk kuyt ve eğer oynarsa samuel tobias holmen.

    galatasaray'ın, kazanmak zorunda gibi gözükse de aksine rakibinden daha rahat çıkacağı bir maç olacak. taraftarlarının dahi cophenhag yenilgisi sonrası beklentilerini aşağı çektiklerini şaşırarak okuyoruz. mancini juventus maçında bir örneğini gösterdiği o meşhur, italyanların oyunu kitleyebilme özelliğini bu maçta hissettirebilir. açıkçası muslera dışında gücünü çok etkileyecek bir eksiklik göremiyorum. sneijder'in olduğu takımda galatasaray'ın oyun kurmasını engellemek için bir planınız olabilir. ama onun yerinde selçuk olacaksa, bonus olarak bruma ve/veya amrabat kanatlarda yer alacaksa, heran araya kaçabilecek burak ve ayıboğan santrafor drogba ile daha tehlikeli bir galatasaray olacaktır sahada. maçın adamı adaylarım; didier drogba, aydın yılmaz ve plase eray işcan.

    güzel maç olsun. ertesi gün gündem; ne maçın hakemi, ne taraftarların terbiyesizliği, ne de futbolcuların kavgası olmasın. sadece sahadaki futbol konuşulsun.

    lütfen.
510 entry daha
hesabın var mı? giriş yap