12 entry daha
  • var boyle bir sey.

    bizim arkadaslardan biri yurtdisinda calisti. dovizli askerligini 2010'da yapti 3 hafta. odemesini de takside bagladi. ama mal degnegi ilk taksidi odedikten sonra kalanini odemedi. yok dolar dussun, yok euro ciksin, kendi capinda arbitraj kovaldi falan.

    herif isi falan birakti; memlekete dondu birkac ay once. gecenlerde yemek yiyoruz, tam bu 750bin bakaya/yoklama kacagi mevzuunun ilk lafi donmeye basladigi gunler; ben buna "abi dedim, sen taksitlerin hepsini odedin mi sonunda, aldin mi kagidi?"

    bu yine basladi yok "dolar cok yukseldi", yok "para bagli", "zaten gittim 3 hafta, odemesini yaparim; kacmiyorum ya" falan.

    neyse, yemek yedigimizin ertesi gecesinde bu salak evine yuruyor. besiktas civarinda bir yerde polis herhalde cevirme yapmis, kukalarini falan topluyor. bizim hiyar da "hayirli aksamlar memur beyler; av yok erken kaciyorsunuz" gibisinden bir sirinlik(?) yapma ihtiyaci hissediyor.

    polis de "sen bir kimlik ver bakalim, ava giden avlanir mi gorelim" diyerekten aliyor arkadasin kimligi.

    arkadas bir anda betbeniz soluk atiyor tabii. kaldirimda yusufyusuf beklerken polis sistemden kontrolunu yapip arkadasa donuyor, ve pis pis siritarak "eee yegenim sen asker kacagiymissin" diyor.

    bizim herif 25 dakika polise dil dokuyor; yurtdisinda calistigini, burdur'da askerlik yaptigini falan uzuuuuun uzuuuuun dizi ozeti gibi geciyor.

    polis "valla sistemde askerligini tamamladigin gorunmuyor; ben bilmem" ayaklari tabii.

    sonunda arkadas facebook'unu aciyor, askerde cekilmis 1-2 tane fotografi var, bir tanesi tam komutanligin onunde; bunlari gosteriyor ve anca o zaman yirtiyor.

    uzun lafin kisasi, askerligini yapan arkadaslar da evraklarinin tamam olduguna soyle bir donup baksinlar derim. (misal ben kendiminkilerin fotografini su an cloud drive'a attim; ne olur ne olmaz)
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap