152 entry daha
  • ilk zamanlar zor olur parasızlığa alışmak sonra bu durumla eğlenmeye başlarsın ağlanacak halinle. içten içe dersin ulan param olaydı ne vardı? benim bu adamdan eksiğim ne diye ama belli etmezsin hele ki en çok yanındaki sevdiklerine. neyse kısa bir girişten sonra hikayemize geçebiliriz.

    babamın hali vakti yerindeydi, zamanında baya paramız yazlığımız,evimiz,arabalarımız vardı. özel okulda okurdum anlayacağınız her şeyimiz vardı bize göre. gün oldu zaman döndü işler kötü gitti. iflas ettik. bir bir mallarımız satılıyor. annemle balkonda oturuyoruz garibim kadın hasta olmuş. balkondan aşağı bakıyoruz sabah üç arabamız var. öğlen oluyor biri gidiyor. aradan bir saat daha geçiyor biri daha satılıyor. akşam üstü oluyor son olan. annemin olan,otomatik olan da satılıyor. başlıyor annem ağlamaya üzülme kadın diyorum aynısını alacağım benden sana söz diyorum. bunu duyunca daha çok ağlıyor. canım sıkılıyor çıkıyorum dışarı biraz yürüyeyim diyorum. pastane görüyorum alman pastası var annemin en sevdiği diyorum ki alayım mutlu olsun 1 tl diyor adam bende cebe eli bir atıyorum ki maşallah batmanin düştüğü kuyu gibi derin amk. varım yoğum 75 kuruşum var olmaz mı diyorum. yok diyor. yürüyorum bare diyorum bir tang alayım beraber içelim diyorum alıyorum bir tane 35 kuruş tanesi annemde vişneli sever alıyorum yolda giderken gözüme bir ışık çarpıyor yerden. hassiktir para galiba diyorum yere eğiliyorum bir bakıyorum 1 tl. parayı alıyorum.

    pastanede ebesinin amında siksen gidemem. yolda yürürken bir bakıyorum bir tane pastane giriyorum. adama diyorum alman pastan var mı? olmaz mı yiğidim diyor. ne kadar diyorum küçük 1 tl büyük 1.40 tl diyor. bir bakıyorum 1.40 var. ver amını sikim ver diyorum. pastayı aldım gidiyorum eve nasıl mutluluk var. içimdende diyorum ulan 1.40 a alman pastası aldık kadın ölmese bare. eve geliyorum garajdan giriyorum ki annem balkondaysa görmesin gizlice su-buz-tang üçlüsünü karıştırıp bardağa koyup anneme götürüyorum.
    annemde diyor garibim harcamasaydın paranı. ulan bir üzülüyorum yok anne diyorum bak ne aldım diyorum. kadın alman pastasını görünce bir gülmeye başlıyor. öyle güzel gülüyor ki ben ağlamaya başlıyorum. gel ikiye bölelim diyor. yok anne diyorum ben sevmem diyorum o daha çok yesin diye tang bittikçe su koyuyoruz tadı her geçen saniye bok gibi oluyor ama koyuyoruz. annemle o gün beraber oturmuş alman pastasını yemişiz,sarılmış ağlamışız. şimdi bakıyorum durumda pek değişen bir şey yok. evet daha rahat alman pastası alıyoruz ama hiç birinin tadı o bozuk olanın ki kadar güzel olmuyor.

    ah be anam iyi ki yanımdasın ne zaman boşluğa düşsek anamla alman pastası yeyip ağladığımız günü hatırlatırız birbirimize. canım anam sen yanımda olda ben yine yerde ki 1 liralara niyetleneyim.
200 entry daha
hesabın var mı? giriş yap