5 entry daha
  • erkek arkadaşımın, öğrenci belgesini gerekli zamanlarda vermesine rağmen 23 dönem(~3000tl) borçlu göründüğü ve anlayamadığımız sistem.

    öte yandan ben kendime bakıyorum, kişi kaydı bulunamadı diyor.

    ne farkımız var anlamadım, ben de hala öğrenciyim, bir şey ödediğim yok, belge götürdüğüm yok...sorularla doluyuz.

    kime çıkıyor bu borç, kime çıkmıyor; detayları bir öğreneyim, benim cehaletimdense aramızdaki fark, gelir buraya da yazarım.

    "öğrendim editi: isildur, dblaine ve denizdeki kararti sağ olsun hem aramızdaki farkı hem de düzeltmek için yapılacakları öğrenmiş bulunuyorum. benim gibi bilmeyenler faydalansın diye kısaca buraya da not düşelim.
    1. kadınsanız eğer, öğrenciliğiniz devam ettiği sürece muafsınız bu borçtan. fakat erkekseniz, aralıktan emin olmamakla beraber 6 ayda 1 sgk'ya gidip öğrenci olduğunuza dair bir belge vermeniz gerekiyor ki borç çıkmasın.
    2. diyelim ki belge götürüyorsunuz fakat yine de borç çıktı bizim durumumuzdaki gibi, o halde bir ihtimal, belgeyi götürmeniz gerektiğini biraz geç fark etmiş ve arada geçen süre zarfında borçlandırılmış olabilirsiniz. o dönemde de öğrenci olduğunuzu belirten bir belgeyle başvurup silmelerini rica ediyorsunuz.
    3. diyelim ki yükümlülüğünüz başladığı andan itibaren belgeyi götürüyorsunuz fakat yine de borç çıkıyor, türkiye'ye hoş geldiniz. gidin çatır çatır hakkınızı arayın."
5245 entry daha
hesabın var mı? giriş yap