5 entry daha
  • olabilecek bir durumdur ki bunu profesörler de kabul ederler. belki ülkemizde haybeye olan bir çok profesör olabilir; ancak zaten akademik ortam sürekli araştırıp yenilikleri takip etmek ve geliştirmek için vardır. yüksek lisansta tez yazmaya başladığınızda aklı başında bir hoca size baştan konuyu derinlemesine araştırıp bir süre sonra o konu hakkında kendisinden daha bilgili olacağınızı belirtir. normal lisans döneminde ise fundamental denilen konuları anlatarak o disiplin hakkında sıfır bilgisi olan kişileri bu disiplinde ilerlemeye hazırlar.

    sektörde evvelden çalışıp yaşadığınız deneyimlerin hocanın anlattıklarından ileri olması(deneyiminizin daha yakın tarihli olması sebebiyle de)yaşanabilir bir durumdur; ancak siz biliyorsunuz diye hocanın o konuyu hiç bilmeyen birine anlatamayacağı düşüncesi de bir o kadar saçmadır. akademik yaşamda ilerledikçe farkettiğiniz şey şudur ki, akademisyen ilerledikçe konunun bir dalı hakkında daha derinlemesine çalışıp uzmanlığını arttırır. dolayısıyla size o disiplinin taban bilgilerini genelgeçer verirken daha spesifik bazı konularda çok engin bilgiye sahip olması imkan dahilindedir.

    son olarak "heee o işler sektörde öyle yürümüyor naaabeerrr" diyene de tek diyeceğim türkiyede hangi sektör olması gerektiği gibi yürüyor amuğakoyim olur. tasarım okursun sektöre girince felsefesi, akımları, trendleri iki ustanın böyle olmiyir tribiyle yalan olur, 3-4 aylık tasarım süreci ben bilmemne istiyorum ama cumaya deadline diyen tasarımbilmez bir müşteri tarafından heba olur. olur da olur yani.

    akademik ortamda profesör olan adam geniş bir alanın bir dalında uzman olan kişidir agalar, o alanın ideal durumunun ne olması gerektiğini inceler, o alanın ideal duruma gelmesi için çalışır. profesörler profesyonel öğrenciliğin son noktasıdır yani.

    ne demişler, öğrenmenin yaşı yoktur. profesörler de sizden öğrenecekler dostum. yeter ki siz de ben çok biliyorum tribine girip onlardan birşey almaya çabalayın. ilerlemek böyle bir şey işte.
80 entry daha
hesabın var mı? giriş yap